*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Down Sendromlularla İlgili Yürütülen Down-Up Projesi Tamamlandı  (Okunma sayısı 1543 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından down sendromlu çocuklarla ilgili olarak yürütülen Down-Up Projesi tamamlandı. Down sendromlu 40 çocuğa 7 boyunca çeşitli eğitimlerin verildiği projenin Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Salonu'nda yapılan kapanış töreninde çocukların halay ve gösterileri büyük ilgi gördü.

7 AY EĞİTİM

Onat Kutlar Salonu'nda düzenlenen kapanış programına Gaziantep Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Down sendromlu çocuklar ile aileleri katıldı. Başkan Güzelbey, Down Up Projesi'nin, Gaziantep Valiliği’nin koordinasyonunda, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütüldüğünü, projeyle down sendromlu 40 çocuğa 7 ay boyunca çeşitli eğitimler verildiğini belirtti.

Sosyal sorumluluk projelerine daima destek verdiklerini söyleyen Güzelbey, "Özellikle imkanları kısıtlı 40 çocuğumuzun yüzme öğrendiği, ritim tuttuğu, müzik yaptı ve hayata daha tutunduğu bir uyguladık, süresince 40 çocuğun yanı sıra aynı yaş grubunda normal çocuklar da projeye dahil edilerek kaynaştırma sağlanmış, çoğu zaman tek başına sokakta bile oynamakta zorluk yaşayan çocukların aslında normal ve herkesten özel oldukları aşılanmaya çalışılmıştır" dedi.

330 PROJE YAPILDI

Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul ise sosyal destek programının 2008 yılından beri Gaziantep'te yürütülmekte olduğunu, bu kapsamda bu güne kadar 330 projenin gerçekleştirildiğini hatırlattı. İbrahim Yurdakul, "Halen devam eden projelerimiz var. Bu projelerimiz özelikle bugün kapanışını gerçekleştireceğimiz projemiz gibi sosyal sorumluluk alanındaki projelerimizdendir" dedi. Yapılan konuşmaların ardından, proje kapsamında ritim ve müzik eğitimi alan down sendromlu çocukların oluşturdukları grup tarafından davul ve dans gösterisi sahnelendi. Gösterilerini büyük bir heyecanla gerçekleştiren çocukların performansları büyük ilgi görürken, program kapsamında resim sergisi de ziyarete açıldı.

21.07.2012 – Sabah