Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
SPOR HABERLERİ
»
SPOR HABERLERİ
»
Bedensel Engelli Arif’in Şampiyonluk Gururu
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Bedensel Engelli Arif’in Şampiyonluk Gururu (Okunma sayısı 1343 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
Bedensel Engelli Arif’in Şampiyonluk Gururu
«
:
Haziran 22, 2012, 04:03:28 ÖS »
16-17 Haziran tarihleri arasında İstanbul’da yapılan bedensel engelli yüzme yarışlarında ilimiz sporcusu Arif Yalvaçer 100 metre serbest dalış yarışlarında Türkiye Şampiyonu oldu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer’i dün makamında ziyaret eden Arif ve ailesi bu ziyarette yapılan konuşma sırasında oldukca duygulanarak göz yaşlarını tutamadılar.
16-17 Haziran tarihleri arasında İstanbul’da yapılan Bedensel Engelliler Yüzmü yarışlarında ilimiz sporcularından Arif Yalvaçer 100 metre serbest dalışda Türkiye Şampiyonluğunu kazandı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer’i makamında ziyaret eden Arif ile ailesi bu ziyarette yapılan konuşma sırasında yaptıkları bu başarıdan dolayı oldukca duygulandılar ve göz yaşlarını tutamadılar. Yapılan bu ziyarete Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Satı Yücel, yüzme antrenörü Rıfat Ceylan, Arif’in babası Osman Yalvaçer ile annesi katıldılar.
Ziyaret sırasında bir konuşma yapan antrenör Rıfat Ceylan, Türkiye Şampiyonu olan Arif’in üç yıldır kendileri ile birlikte çalıştığını belirterek ‘havuzumuzun açıldığı süreden sonra bize geldi. Geldiğinde yüzmeyi kesinlikle bilmiyor ve elinde deynekle geziyordu. Bir zaman sonra çalışmaya başladı, suyla iyi münasebet oluyor, bizim söylediklerimizi yapıyor istekli bir şekilde ama ayaklarını kaldıramıyordu. Bu azimle Arif çalışmalarına başladı. Bizde Arif’teki bu ışığı görerek çalıştık. Velilerinin burda çok büyük emekleri var. Arif’in ikinci Türkiye Şampiyonası yarışıydı bu. İlkinde Türkiye ikincisi olmuştu şimdide Türkiye Şampiyonluğunu kazandı. Birçok illerde yıllardır bu işi yapan sporcuların önüne geçti bizim sporcumuz ve hedefimiz daha üstlerde. Milli takım ve Uluslararası müsabakalarda Arif’in bizi temsil etmesi bizleri sevindirecek. Arif’in ailesi antrenmana getirdiler ve çocuklarına güvendiler. Her keze çok teşekkür ediyorum. Toplumsal olarak bu tür şeylere ihtiyacımız var. Arif çok hırslı inşallah milli takıma girer ve ülkemizi temsil edeceğine inanıyorum’ dedi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Satı Yücel’de yaptığı konuşmada ‘ben geçtiğimz hafta kızımın düğününü yaptım bu kadar duygulanmamıştım. Şu anda Arif’in yaptığı bu başarılar beni çok duygulandırdı. Bu Olimpik Yüzme Havuzu bizlere kazandırdığınız başta İl Müdürümüz olmak üzere her keze çok teşekkür ediyorum. Arif ve ailesine de çok teşekkür ediyorum bu başarılarından dolayı inşallah daha iyi yerlerde görürüz’ dedi.
Arif’in babası Osman Yalvaçer’de yaptığı konuşmada ‘ben emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Tabi burda çocuğumuzunda çabası çok. İnşallah daha başarılı olur’ dedi.
Türkiye Şampiyonası olan Bedensel Engelli Arif Yalvaçer’de yaptığı konuşmada ‘evde hapis kalan çocuklara ve ailelerine şunu belirtmek istiyorum. Aileler bu tür spor faaliyetlerini kendileri görmeden eksi olarak düşünüyorlar. Bunları eksi olarak düşünmemeleri lazım. Gelip her olayı görmeli ve çocuklarına bu fırsatı vermeliler. Rıfat hocam başta olmak üzere her keze teşekkür ediyorum’ dedi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer’de yaptığı konuşmada ‘biliyorsunuz ilimiz su sporlarına 2009 yılında kavuştu. Bundan daha önceki yallarda su sporlarında il müsabakaları yapma şansımız olmamıştı. 2009 yılında olimpik yüzme havuzumuzu ilimizin önde gelenleriyle kurum ve kuruluşların desteği ile resmen açtık ve bu havuzda bu tür sporcularımız su sporlarıyla tanıştı. Yüzme branşında hiç bir lisanslı sporcumuz yokken bugün 400 civarı sporcumuz var. Bu sporcu sayısının artacağını düşünüyorum. Daha önceden yüzme branşında Türkiye Şampiyonası’na gidiyorduk sonlarda derece yapıyorduk. Artık Türkiye dereceleri yapmaya başladık. Arif kardeşimizde 16-17 Haziran tarihinde İstanbul’da yapılan bedensel engelli Türkiye Şampiyonası’nda hocamız Rıfat Ceylan’la ilimizi temsil ettiler. Bu şampiyonada 100 metre serbestte Türkiye Şampiyonu oldu. 50 metre serbest ile 400 metre serbestte Türkiye ikincisi oldu. Arif’i bu başarısından kutluyoruz. Bu azim ve istekle en kısa zamanda ilimizi milli takım düzeyinde temsil edeceğine inanıyorum. 2009 yılında kulaç atmayı bilmeyen deynekle yürüyen şu anda Türkiye Şampiyonluğu’nu kazanan bir sporcumuz var. Biz başarılarla mutluluk duyan spor camiasıyız. Ailelere sesleniyoruz, çocuklarınızı ev köşelerinde saklamayın getirin, hangi branş olursa olsun bir sporla uğraşsın. İstenildiği azmedildiği sürede hangi noktaya gelinebileceğini kamu oyunada gösterecekler. Ben Arif’e elde ettiği bu başarıdan dolayı teşekkür ediyorum. İl Müdürlüğü olarak yapılan yarışlarda elde edilen başarılarda bu tür hediyelerin karşılığı olduğuna inanmıyorum. Ama derece yapan sporcu kardeşlerimize çam sakızı çoban armağı olarak bir hediye veriyoruz. Arif kardeşimizede bir spor ayakkabısı hediye edeceğiz. Artık ipin ucundan tutarak geriden gelenleri düşünmesini istiyoruz. İpi bırakırsa arkadan gelenlerde düşer. Arif ipin ucunu sakın bırakma geriden gelenlerde seni örnek alarak bu başarıları sağlarlar’ dedi.
22.06.2012 – Çorum Hakimiyet
Özgürlüğünüzün Başladığı Nokta
Engelliler Haber ve Bilgi Gazetesi
Engelsiz Bir Dünya için Erciyes Bizde VARIZ Gazetesi
www.melleseferi.com
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]