Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
SPOR HABERLERİ
»
SPOR HABERLERİ
»
Engelsiz Aslanların Hocası Sedat İncesu Önemli Mesajlar Verdi
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Engelsiz Aslanların Hocası Sedat İncesu Önemli Mesajlar Verdi (Okunma sayısı 1472 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
Engelsiz Aslanların Hocası Sedat İncesu Önemli Mesajlar Verdi
«
:
Haziran 18, 2012, 11:56:15 ÖÖ »
Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı... Sarı-Kırmızılı kulübün 100. yılında kuruldu, 2. ligden ilk senesinde yükseldi ve ondan sonraki 6 yılda dünyayı kendine hayran bıraktı. İşte Incesu'nun sözlerinden öne çıkan ifadeler:
'Derecesi olanlar var'
"Aldığımız büyük başarıların öncesinde büyük devrimler gerçekleştirdik. Galatasaray öncesine kadar hep engellilerin etrafına bir duvar örülmüş ve engelliler o duvarlann içinde sınırlı kalmaya razı hale getirilmişti. Ama toplumun engelliye bakışının değişmesinde spor ve Galatasaray büyük rol oynadı. Öyle garip durumlarla karşılaşıyoruz ki... Engelli kardeşlerimizden üniversitelerin en zor bölümlerini derece ile bitirenler var ama işe girdiklerinde mimari engeller sebebi ile ama daha önemlisi 'yapamaz' önyargısı ile hizmet ettikleri kurumlann en alt görevlerine yerleştiriliyorlar ve emekliliklerine kadar o görevde kalıyorlar..."
'Ciddi para kazanıyorlar'
"Bizim sporculanmız 3 defa Avrupa şampiyonu olmuş. Türkiye'de 3 Şampiyonlar Ligi kupası kazanan başka takım veya sporcu yok. Her türlü güce ve tecrübeye sahipler. Bizi en çok yoran, toplum oldu. Engellilere sadece balık verilmiş. Balık tutmak öğretilmemiş. Biz balık tutmayı öğretiyoruz ve ne mutlu ki öğrettik.
Bizim çocuklarımız kendi tuttuklan balıklarla zirveye tırmanıyorlar. Artık engelliler 'istersem, çalışırsam başannm' diyebiliyorlar. Ne mutlu ki Galatasaray'ın geniş vizyonu sayesinde bizim de bu gelişime büyük katkımız oldu. Galatasaray öncesi 3-4 sporcu çok cüzi derecede para kazanırken şimdi yüzlerce engelli sporcumuz ciddi maddi kazanç sağlıyorlar aile kurup geleceğe güvenle bakıyorlar, ama benim için en önemlisi artık kendileri gibi engelli kardeşlerine yardım yapacak duruma geldiler..."
'Tüm kupalardan değerli'
"Önümüzdeki sezon takım olarak ekibimiz sayısı kadar engelli öğrenciye burs vermek istiyoruz. Sporculanmız genç yaşlannda onlan her ihtiyaçlannda yalnız bırakmayan TESYEV'e, yine kendileri gibi başanlı öğrencilerin ve sporcuların yetişmesi adına bağış yapacaklar.
Sporculanmın burs ve yardım alırken, burs veren ve yardım eden, sorumluluğunu bilen vatandaşlar haline geldiğini görmek benim için kazandığım bütün kupalardan daha değerli." Galatasaray, Türkiye Şampiyonası ve Avrupa'da da önemli başarılar elde etmişti.
18.06.2012 – Fanatik
ENGELSİZ YARINLAR İÇİN HEP BİRLİKTE ELELE
Bizde VARIZ
www.kayseriengellilerdernegi.com
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git