*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Görme Engelli Öğrenciler İçin "Sesli Kitap" Uygulaması  (Okunma sayısı 1293 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
Görme Engelli Öğrenciler İçin "Sesli Kitap" Uygulaması
« : Haziran 12, 2012, 02:22:05 ÖS »

Uludağ Üniversitesi, görme engelli öğrenciler için "sesli kitap" uygulamasının ilk adımını attı.

Sesli kitaplar, engelliler için umut oldu. Engelsiz Uludağ Birimi'nin girişimleri sonucunda Eğitim Fakültesi'nin çeşitli birimlerinde okuyan öğrenciler, Öğretim Görevlisi Aziz Bağçeli'nin de destekleriyle üç kitabı baştan sona okuyup ses kaydını yaparak görme engellilerin kullanımına sundu. Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nin Resim- İş Eğitimi Öğretmenliği Anabilim Dalı öğrencileri Halide Sarısoy, Derya Ertinel, Pınar Baldil, Merve Kurnaz, Burcu Dönmez, Yasemin Çırakoğlu, İngilizce Öğretmenliği Anabilim Dalı öğrencileri Çağlar Anmaç, Mustafa Özkılıç, Ali Yılmaz, Ali Çelik, Niyazi Temel, Cansu Urhan, Esra Küçük Kızanlıklı, Eser Cömertler, Fadime Gamze Öksün, Melek Yılmaz, Tuba Canbeyli, bir eğitim öğretim dönemi boyunca derslerden kalan zamanlarını 3 ders kitabını sesli okuyarak değerlendirdi. Öğrenciler, halen üniversitenin tüm eğitim birimlerinde ortak ders okutulan Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-1, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-2 ve Nutuk ders kitaplarını okuyarak CD'lere kaydetti. Kayıt tamamlandıktan sonra Eğitim Fakültesi öğretim üyelerince de denetlenen CD'ler, görme engellilerin kullanımına sunulması için Uludağ Üniversitesi Engelsiz Uludağ Birimi'ne teslim edildi.

12.06.2012 – İHA