Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
HABER MERKEZİ
»
HABER MERKEZİ
»
EĞİTİM HABERLERİ
»
Engelli Çocuklarda 'Eğitim' Bilmecesi
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Engelli Çocuklarda 'Eğitim' Bilmecesi (Okunma sayısı 1112 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
Engelli Çocuklarda 'Eğitim' Bilmecesi
«
:
Haziran 07, 2012, 05:07:55 ÖS »
Milli Eğitim Bakanlığı, engellilerin özel eğitimden yararlanabilmesi için okula kayıtlı olmaları şartını getirdi. Sistem değişikliği nedeniyle şu an onlarca engelli özel eğitimden yararlanamıyor. Hayata 1-0 yenik başlayan engelli çocukların bazıları özel eğitimden yararlanamıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni düzenlemeler yaptığı Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliği, ailelerin tepkisine neden oldu.
Yeni yönetmeliğe göre bir engelli öğrencinin özel eğitimden yararlanabilmesi için herhangi bir okula kaydının olması gerekiyor. Sistem değişikliği nedeniyle 18 Mayıs'tan itibaren tüm Türkiye'de yüzlerce çocuk özel eğitimden yararlanamadı. Ailelerin tepkisi üzerine Bakanlık, sistemde geçici önlem alarak, çocukların eğitimlerine devam etmesini sağladı. Ancak Ankara'da hala onlarca engellinin eğitimden mahrum kaldığı iddia edildi.
GEÇİCİ KOLAYLIK SAĞLADI
Aileler, yeni uygulamada büyük sıkıntı yaşadıklarını ifade ederek, yaşadıkları süreci şöyle anlattı: "Yönetmelik 18 Mayıs'ta değişti. Okul çağındaki çocukların yaşları dikkate alınarak okul öncesi, ilköğretim ya da ortaöğretim kurumlarına kayıtlarının yapılması istendi. Kaydı olmayan öğrencilerin ise özel eğitimden yararlanamayacağı belirtildi. Türkiye genelinde birçok engelli çocuk fizik tedavi yaptıkları, grup ve bireysel eğitimlere katıldıkları özel eğitimlere gidemedi. Bakanlık şikayetleri dikkate alarak, sistem üzerinde geçici kolaylık sağladı. Çoğu öğrenci eğitimlerine tekrar devam etti."
HALA SORUN YAŞANIYOR
Ancak bazı öğrencilerin hala özel eğitimden mahrum kaldığı ortaya çıktı. Behice Kurt, Serabral Palsilili kızı Yağmur'un sadece özel eğitime devam ettiğini belirterek, "Yönetmelik çıktıktan sonra Yağmur uzun bir süre özel eğitime devam edemedi. Çünkü herhangi bir ilköğretim okulunda kaydı olmadığı için özel eğitimden de yararlanamadı. Çok büyük uğraşlar verdikten sonra kızımı Batıkent'teki bir ilköğretim okuluna kaydettirdim. Şimdi özel eğitime devam ediyor. Ancak Yağmur'un eğitim aldığı rehabilitasyon merkezinde 3-4 öğrenci eğitimlerinden geri kaldı" diye konuştu.
"ÖZEL EĞİTİMİN KATKISI BÜYÜK"
10 yaşında Eren ve Erdem isimli ikiz engelli çocuğa sahip Cemil Aşıcı, engellilerin birçok sıkıntı yaşadıklarını belirtti. Özel eğitimin çocuklara çok büyük katkısı olduğuna dikkat çeken Aşıcı, "Biz sorun yaşamadık. Benim oğlum Eren zaten Gökkuşağı İlköğretim Okulu'na gidiyor. Ancak hala bu sorunu yaşayan ailelerin olduğunu duyuyoruz" dedi.
07.06.2012 – Sabah
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız