Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
HABER MERKEZİ
»
HABER MERKEZİ
»
TEKNOLOJİ HABERLERİ
»
Turkcell Hizmet ve Projeleriyle Engelleri Ortadan Kaldırıyor
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Turkcell Hizmet ve Projeleriyle Engelleri Ortadan Kaldırıyor (Okunma sayısı 1353 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
İleti: 20677
SiTe YöNeTiCiSi
Turkcell Hizmet ve Projeleriyle Engelleri Ortadan Kaldırıyor
«
:
Mayıs 12, 2012, 12:58:58 ÖS »
Grup bünyesinde 500 engelliye istihdam sağlayan Turkcell, engelli bireyler için geliştirmiş olduğu hizmet ve projelerini ‘Engel Tanımayanlar’ çatısında topladı.
Mobil internet, e-mail, hayatı kolaylaştıran Turkcell'in 3 mağazasında 15 çalışan, işitme engelli müşterilerin mobil ihtiyaçlarını karşılamak için İşaret Dili ile hizmet veriyor.
TURKCELL, engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak ve onları daha fazla hayatın içine katmak için müşteri hizmetlerinden istihdama, özel iletişim paketlerinden spor olanaklarına kadar pek çok farklı hizmet ve projesini ‘Engel Tanımayanlar’ çatısı altında birleştirdi. Görme engelliler için projeler üreten Galata Diyalog Derneği’nde Turkcell’in 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla engellilere yönelik hizmetlerini tanıtan Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler “Aslında engel zihindedir. Fırsat eşitliği sağlandığı takdirde engelli vatandaşlarımızın ne kadar büyük başarılara imza attıklarına şahit oluyoruz” diye konuştu.
Hayatlarını kolaylaştırmayı amaçlıyoruz
Turkcell grup bünyesinde 500 engelli istihdam ettiklerini belirten Öztürkler, çalışanlarının yarısı engellilerden oluşan Karaman, Van-Erciş çağrı merkezleri ve homeagent (evden çağrı merkezi müşteri temsilcisi hizmeti) projesi ile engellilerin iş hayatına katılımını desteklediklerini söyledi. Engellilere yönelik hizmetlerini 3 ana başlıkta topladıklarını kaydeden Öztürkler “Engelli istihdamı, teknolojik çözümler ve sosyal sorumluluk projeleri ile onların hayatlarını kolaylaştırmayı amaçlıyoruz. Engelli vatandaşlarımızın iş hayatına katılımlarını sağlamak için ofislerimizi engelli dostu ortamlara çevirdik. Diyarbakır, İzmir ve İstanbul’da 7 arkadaşımız evden çağrı merkezi hizmeti veriyor. Geleceğe Koşanlar Projesi kapsamında ise 6 bireysel branşta yetenekli sporculara destek veriyoruz. Bu proje ile bir ilke de imza atarak, Görme Engelli Bisiklet sporunu 9. paralimpik branş olarak başlattık. Bu kapsamda Tokat, Denizli ve İzmir’de görme engelli okullarında okuyan 50 sporcumuzu destekliyoruz. Projemizi bu yıl 2 şehre daha ulaştırmayı hedefliyoruz” dedi. Turkcell Gönüllüleri’nin nisan ayında yeni bir projeyle görme engelli gençler için sesli kitap okumaya başladıklarını belirten Öztürkler, şunları söyledi: “120 Turkcell Gönüllüsü, Galata Diyalog Derneği’nde kayıtlara başladı. Çok yakında 100 kitaptan oluşan Turkcell Sesli Kütüphane’ye imza atacaklar.”
Hayata kim yenik düşüyor?
TURKCELL’İN ‘Engel Tanımayanlar’ çatısı altında birleştirdiği hizmetlerinin tanıtım gecesinde zifiri karanlıkta bir yemek düzenlendi. Bu eminim gerçeğini asla yaşamak istemeyeceğimiz bir deneyimdi. Zifiri karanlıkta yemek yiyerek, görme engellilerin neler yaşadığını anlamaya çalıştık. Anlayabildik mi? İtiraf etmek gerekirse yemeğin bir sonu geleceğini ve tekrar ışığa kavuşacağımızı bildiğimizden olaya eğlence olarak baktık sanırım. Birbirimizin omzundan tutarak sırayla götürüldüğümüz zifiri karanlık yemek odasında sandalyelerimize oturtulduk. Bize masanın üzerindekilerin yerleri tarif edildi. Ve başladık dokunarak keşfetmeye. Ama iş onları kullanmaya gelince görenler için sıradan olan yemekten bir parçaya çatalınızı batırmak bir başarıya dönüşüyor. Göz görmeyince yemeğin ne olduğunu bilmek bile zorlaşıyor. Ben dokunarak bulduğum yeşil salataları ellerimle yedim. Çoğu arkadaşım da öyle yapmış. Bize servis yapan görme engelli arkadaşımız Ramazan, elime su bardağını tutuştururken, kendimi çocuk gibi hissettim. Böyle bir yemek deneyimi yaşamak, hayata belki de 1-0 yenik başladığını düşündüğümüz engellilerin aslında bunu başararak bizden 10-0 önde başladıklarını gösteriyor.
12.05.12 – Star
Kayıtlı
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız
»
HABER MERKEZİ
»
HABER MERKEZİ
»
TEKNOLOJİ HABERLERİ
»
Turkcell Hizmet ve Projeleriyle Engelleri Ortadan Kaldırıyor