Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
HABER MERKEZİ
»
HABER MERKEZİ
»
TEKNOLOJİ HABERLERİ
»
Telefon Kütüphanesi'nde En Çok Okunan Kitap aşk Oldu
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Telefon Kütüphanesi'nde En Çok Okunan Kitap aşk Oldu (Okunma sayısı 1488 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
İleti: 20677
SiTe YöNeTiCiSi
Telefon Kütüphanesi'nde En Çok Okunan Kitap aşk Oldu
«
:
Nisan 11, 2012, 10:27:48 ÖÖ »
Görme engelli kullanıcılara ücretsiz olarak ev telefonları üzerinden sesli kitap dinleme imkanı veren "Telefon Kütüphanesi"nde Elif Şafak'ın "AŞK' eseri 200'den fazla sesli kitap arasında en çok dinlenen kitap oldu.
İSTANBUL ile yapılan ortak çalışma sayesinde, görme engellilerin bilgiye erişimi için geliştirilen Telefon Kütüphanesi'nin 2011 Aralık ayından itibaren 38 bin 566 kez arandığı bildirildi.
Telefon Kütüphanesi Projesi kapsamında Boğaziçi Üniversitesinde gerçekleştirilen basın toplantısına Elif Şafak ile katılan Türk Telekom Ceo'su K.Gökhan Tarhan şunları kaydetti:
"2006 yılından beri bilgiye erişim hakkının garanti altına alınması için çalışmalar yürüten Boğaziçi Üniversitesi GETEM'de kayıtlı olan görme engelli kullanıcılar bu proje ile sesli kitaplara sadece bilgisayar ve internet üzerinden değil aynı zamanda telefon aracılığı ile de ücretsiz olarak ulaşabiliyor. Görme engellilerin bilgiye erişimini kolaylaştırmak için iletişim teknolojileri konusundaki 170 yıllık tecrübemizden, alt yapı ve teknolojimizden, Yaygın ağımızdan faydalanıyoruz. Amacımız, her evde bulunan ev telefonu üzerinden ücretsiz olarak sunduğumuz bu hizmetle Türkiye'nin en ücra köşesindeki görme engelliye bile ulaşmak. Proje, gördüğü büyük ilgi ve aldığı övgüler ile bu alanda ne kadar büyük bir ihtiyaç olduğunu tüm Türkiye'ye bir kez daha gösterdi. Telefon Kütüphanesi'nin en çok dinlenen yazarı Elif Şafak, projeden haberdar olduğu andan itibaren bizlere gönülden destek veriyor. Değerli yazarımız bizlere büyük bir sürpriz de yaptı ve yayımlanacak son kitabının bir bölümünü kendisi seslendirerek Telefon Kütüphanesi Projesi'ne katkıda bulunacağı müjdesini verdi. Kendisine değerli katkılarından dolayı sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz."
200'den fazla sesli kitapla görme engelli vatandaşların hayatında fark yaratmayı amaçladıklarını kaydeden Bozkurt, ders kitapları, eğitici kitaplar ve çocuk hikayeleri gibi farklı konulardaki faydalı içerikleri Telefon Kütüphanesine kazandırmayı planladıklarını belirtti. Ayrıca Türk Telekom çalışanlarının da gönüllü okuyuculukla kitaplara hayat vereceğini aktaran Bozkurt, kendisinin de Telefon Kütüphanesi Projesi için çocuk hikayesi okuyacağını bildirdi.
Toplantıda konuşan Elif Şafak "Bir yazar olarak beni en çok mutlu eden şey kuşkusuz hikayelerimin okurlarla buluşması, kelimeler üzerinden köprüler kurulması. "Telefon Kütüphanesi' projesinden, katıldığım bir televizyon programına telefonla bağlanan bir görme engellinin "sizinle dün akşam Telefon Kütüphanesi aracılığıyla tanıştım' sözleriyle haberdar oldum ve bu durum beni gerçekten çok etkiledi. Kitaplarımın Türkiye'nin en ücra köşesindeki görme engelliye bile ulaştığını düşünmek çok etkileyici, umut verici. Türk Telekom ve Boğaziçi Üniversitesi'ne daha önce ulaşamadığım bu önemli kesime ulaşmama vasıta olduğu ve bu konuda hepimizde farkındalık yarattığı için teşekkür ederim. Böylesine önemli projelerin çoğalması ve gelişmesi için hepimiz gayret göstermeliyiz. Ben de projeye bundan sonraki aşamalarında gönülden destek olacağım" dedi.
11.04.12 alıntı
Kayıtlı
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız
»
HABER MERKEZİ
»
HABER MERKEZİ
»
TEKNOLOJİ HABERLERİ
»
Telefon Kütüphanesi'nde En Çok Okunan Kitap aşk Oldu