Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
İzci Gökhan Alparslan‘I Ankara Yordu
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: İzci Gökhan Alparslan‘I Ankara Yordu (Okunma sayısı 1084 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
İzci Gökhan Alparslan‘I Ankara Yordu
«
:
Mart 25, 2012, 03:32:47 ÖS »
Türkiye’nin ilk engelli izci lideri olan Gökhan Alparslan, “engelli gözüyle” Ankara’da yaşadığı güçlükleri ve engellere rağmen başarılarını Ankara Hürriyet’e anlattı.
Doktor hatası yüzünden spastik engelli olarak yaşamına devam etmek zorunda kalan Alparslan, Ankara’da yaşamaktan mutsuz olduğunu söyledi. Spastik engelli olmasına rağmen yurt dışında birkaç ülkeye milli izci olarak giden Alparslan, yurt dışında engelli olarak rahatça yaşamını sürdürebildiğini, Kızılay’da ise kaldırımların ve yolların kendisini çok zorladığını, yürürken korktuğunu ifade etti.
Bazı derneklerin engellileri kullanarak hakklarını ihlal ettiğini belirten Alparslan, “Yıllarca yerlerde süründüm, devlet bana sahip çıkmadı. Türkiye’de engellilerin yaşamını kolaylaştırmak için kimse çalışmıyor. Ankara’da bazı kaldırımlar yüksek, yollar bozuk oluyor. Üst geçitlerdeki asansörleri kullanıyorum ama bazen onlar da çalışmıyor. Bazı dernekler ise bizleri kullanarak haklarımızı ihlal ediyor, ihtiyacımız olduğu zamanlarda ilgi göstermiyor” dedi.
18 Yıldır İzci
Gökhan Alparslan’ın yaşadığı zorlukların en yakın şahidi olan baba Selçuk Alparslan, oğlunun izciliğe ilgisinin başladığı yılları şöyle anlattı:
“Gökhan, bir devlet bankasının sınavını kazanarak iş dünyasına 19 yaşında atıldı. Burada 15 yıl çalışarak 2001 yılında emekli oldu. Daha sonra kendine uğraş aradığı için 1994 yılında izci olmaya karar verdi. 1995’te Hollanda, 1999’da Şili ve 2003’te de Tayland’da İzcilik Olimpiyatları’nda Türkiye’yi milli izci olarak temsil etti. Oğlum ‘ilk spastik izci unvanı’ kazandı. Gökhan, dağcılık sporuyla da ilgileniyor. Nemrut Dağı’na yürüyerek tırmananlardan. Oğlum, izciliğin kurucusu olan Baden Powell’in Işıldayan Dünyası adındaki kitabı yazarak birçok alanda engellerin yenilebileceğini kanıtladı. Elde ettiği gelirle de çadır alarak Elmadağ’da izcilik oymağı kurdu.’’
25.03.12 – Hürriyet
ENGELSİZ YARINLAR İÇİN HEP BİRLİKTE ELELE
Bizde VARIZ
www.kayseriengellilerdernegi.com
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git