Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
Savcılık: Zihinsel Engelli Çocuğun Şüphelilerle Çoğu İlişkisi Rızaya Dayalı
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Savcılık: Zihinsel Engelli Çocuğun Şüphelilerle Çoğu İlişkisi Rızaya Dayalı (Okunma sayısı 838 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
Savcılık: Zihinsel Engelli Çocuğun Şüphelilerle Çoğu İlişkisi Rızaya Dayalı
«
:
Mart 25, 2012, 03:31:42 ÖS »
Bartın'da ortaya çıkan, 15 yaşındaki zihinsel engelli kız öğrenciye tecavüzle ilgili gözaltına alınan 16 kişiden, 2'si tutuklandı. Savcılık, zihinsel engelli çocuğun şüphelilerin çoğuyla kendi rızasıyla ilişkiye girdiğini açıkladı..
15 yaşındaki kız öğrenciye tecavüzle ilgili gözaltına alınan 16 kişiden 2’si tutuklandı. İnternetten açıklama yapan savcılık “Zihinsel engelli çocuğun şüphelilerle çoğu ilişkisi rızaya dayalı” dedi.
Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı, tecavüze uğrayan ilköğretim 8’inci sınıf öğrencisi 15 yaşındaki Ç.K.’nin koruma altına alındığını açıkladı. Başsavcılığın internet sitesinden yaptığı açıklamada, kızın cep telefonunda uygunsuz mesajlar olduğunun öğrenilmesi üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla savcılığa ihbarda bulunulmasıyla soruşturma başlatıldığı hatırlatıldı. Olayla ilgili 16 kişinin gözaltına alındığı, mahkemeye sevk edilen 11 kişiden 2’sinin tutuklandığı belirtilen açıklamada, zekâ düzeyi yeterince gelişmeyen kızın şüphelilerin birçoğu ile rızaya dayalı ilişki yaşadığı ileri sürüldü.
‘Bir Tanesi Tecavüz Niteliğinde’
Açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Yapılan tespit ve toplanan delillere göre mağdure Ç.K.’nin zekâ düzeyinin yeterince gelişmemiş olduğu, ailevi problemlerinin bulunduğu, anne ve babasının ayrılması neticesi psikolojik sorunlar yaşadığı, düştüğü bu durum neticesi birçoğu rızaya dayalı ilişkiler yaşadığı, bunlardan birinin (halk arasında anlaşıldığı şekilde) tecavüz niteliğinde gerçekleştiği, diğerlerinin ise cinsel istismar ve cinsel taciz mahiyetinde olduğu, soruşturmanın halen devam ettiği, mağdurenin koruma altına alındığı anlaşılmıştır.”
Soruşturmada İ.Ö. ve E.Ö. tutuklanarak Bartın Kapalı Cezaevi’ne konulurken, İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nce koruma altına alınan Ç.K.’nin zekâ düzeyinin yeterince gelişmemesi nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı’nın kaynaştırma projesi kapsamında akranlarıyla birlikte ilköğretim okulunda eğitim gördüğü belirtildi.
25.03.12 – Gazete5
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız