Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
HABER MERKEZİ
»
HABER MERKEZİ
»
EĞİTİM HABERLERİ
»
Serdivan Kız Teknik ve Meslek Lisesi Engellilere Sertifika Verdi
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Serdivan Kız Teknik ve Meslek Lisesi Engellilere Sertifika Verdi (Okunma sayısı 1634 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
Serdivan Kız Teknik ve Meslek Lisesi Engellilere Sertifika Verdi
«
:
Mart 23, 2012, 05:10:24 ÖS »
Serdivan Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nin Hayatboyu Öğrenme Programı kapsamında Leonardo Da Vinci Hareketlilik Projesi Fiziksel Engelli Bireylerin İş Hayatına ve Ülke Ekonomisine Kazandırılması projesinde okulda sertifika töreni düzenlendi.
Projemiz kapsamında Serdivan Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde Sertifika töreni düzenlendi.
Tüm yararlanıcılara sertifikaları Serdivan Belediye Başkan Yardımcısı Selvet Karaoğlu ve Okul Müdürü Âdem Keleş tarafından verildi.
Serdivan Kız Teknik ve Meslek Lisesi müdürü Âdem Keleş'in başkanlığını yaptığı," danışmanlığını ise Giyim Üretim Teknolojisi alan şefi Aslı Karakaş'm yürüttüğü bir proje olan Fiziksel Engelli Bireylerin İş Hayatına ve Ülke Ekonomisine Kazandın İması Projesi, yararlanıcı ortak olarak Adapazarı Fatih Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Kanada Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi, Şehit Ali Borinli İ.Ö.O. ve İş Okulu, Sakarya Ortopedik ve Özürlüler Derneği ile projeye destek sağlayan özel kuruluşlardan Akademik Isı Sistemleri Firması ve Serdivan Belediye Başkanlığı'nın ortak çalışması.
Proje kapsamında İspanya'nın Sevilla kentinde 2 hafta süreyle toplamda 20 kişilik bir ekiple çeşitli ziyaretler gerçekleştiren okul, öncelikle engellilere hizmet veren Sevil la Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğünü, fiziksel engelli bireylere eğitim veren devlet okullarını ve özel okulları, engelli dernekleri ziyaret ederek incelemelerde bulundu Türkiye nüfusunun yüzde 12.29?u yani 8,5 milyon kişisi engelli. Bu sayı dünyadaki birçok ülkenin nüfusundan bile fazla. Fiziksel engelli çocuk ve gençlerimizin üretime katılabilmeleri, iş hayatına atılabilmelerinin sağlanabilmesi için ilgi, yetenek ve bireysel özelliklerine uygun mesleki eğitim alanlarına yönlendirilebilmeleri için fiziksel engelli vatandaşlarımızın eğitimi çok önemli bir konu teşkil ediyor.
Projenin amacını, "Avrupa'daki fiziksel engelli bireylere verilen eğitimi ve eğitim ortamlarını incelemek, devlet ve özel kuruluşlar tarafından engellilere sağlanan imkânları yerinde görmek, edindiğimiz bilgi ve deneyimleri ülkemizdeki ilgili kuruluşlarla paylaşmaktır" diyen okul Müdürü Adem Keleş, "Projemiz kapsamında kültürel ziyaretlerde de bulunduk. Sevilla kentindeki' tarihi turistik mekânları, Tarifa, Cadiz, Cordoba şehirlerini, Cebelitank Boğazı, Kurtuba Camii, El-Hamra Sarayı vb. gibi dünyaca ünlü tarihi ve turistik değerleri görme imkânı bulduk. Sonuç olarak; hem engelli bireylerin eğitimi, mesleğe yönlendirilmeleri ve istihdamları ile ilgili Avrupa'daki uygulamaları yakından incelemek hem de toplumlar arası kültür alışverişinde bulunmak açısından oldukça verimli bir proje gerçekleştirmiş olduk. Yurt içi ve yurtdışı ortaklarımıza projemize katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.
23.03.12 – Sakarya Halk Gazetesi
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız