*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Osmaniye’de Zihinsel Engelliler Unutulmadı  (Okunma sayısı 867 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 20677
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
Osmaniye’de Zihinsel Engelliler Unutulmadı
« : Mart 22, 2012, 03:51:23 ÖS »


Osmaniye Emniyet Müdürlüğü, zihinsel engellilerin irtibat ve kimlik bilgilerine daha kısa sürede ulaşmak amacıyla parmak izlerini alıyor.

Engellilerin ailelerinden izin alan Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, çalışma çerçevesinde rehberlik araştırma merkezleri, vakıf, okul gibi zihinsel engellilerin bulunduğu kurumlara veya evlerine gidiyor.

Çalışmanın, zihinsel engelli kişilerin herhangi bir olayın mağduru olmaları veya kaybolmaları durumunda kendilerini ifade edemediklerinden irtibat ve kimlik bilgilerine daha kısa sürede ulaşarak yardımcı olmak amacıyla yapıldığı bildirildi.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, zihinsel engelli yakınları olan ve parmak izlerini aldırmak isteyen ailelerin Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü veya Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri halinde veya 0505 318 80 14 nolu telefonla irtibata geçerek parmak izlerinin ikametlerden alınabileceği bildirildi.

22.03.12 – Mynet Haber