Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
Mozaik
»
Mozaik
»
İşitme Engelliler Duygularını Fotoğrafla Anlatacak
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: İşitme Engelliler Duygularını Fotoğrafla Anlatacak (Okunma sayısı 1522 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
İşitme Engelliler Duygularını Fotoğrafla Anlatacak
«
:
Şubat 29, 2012, 02:08:48 ÖS »
Mersin'de, Akdeniz Kaymakamlığınca başlatılan proje kapsamında fotoğraf eğitimi alan işitme engelli 10 ilköğretim okulu öğrencisi, kentteki doğal, tarihi ve kültürel yerleri fotoğraflarını çekecek.
Kaymakamlıkça hazırlanarak başvurulduğu Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı Ulusal Ajans'tan başarılı derece ile hibe almaya hak kazanan "Gözden Dile Köprü Kuruyoruz" projesi çerçevesinde, Yunus Emre İşitme Engelliler İlköğretim Okulunda okuyan işitme ve konuşma engelli 10 öğrenci, Mersin Fotoğraf Derneği (MFD) üyeleri Turan Sezer ve Doç. Dr. Baybars Sağlamtimur'dan ders almaya başladı.
Akdeniz Sağlık Grup Başkanlığı, Mersin İşitme Engellileri Eğitim ve Kalkındırma Derneği ile İçel Anadolu Lisesi'nin destek verdiği proje ile maddi imkanları kısıtlı olan ve yaşları 15 ile 17 arasında değişen öğrenciler, alacakları pratik eğitimin ardından Mersin'i fotoğraflayacaklar.
Mersin doğal güzellikleri ile tarihi ve kültürel varlıklarını tanımak ve tanıtmak amacıyla, öğrencilerin kent merkezinin yanı sıra Ayvagedi beldesi, Alahan Manastırı, Aloda Kaya Kilisesi, Dağpazarı, Karaekşi Mesire yeri gibi arkeolojik ve doğal ortamda çekecekleri fotoğraflardan "İşitme engelli gözüyle Mersin" adında bir albüm çıkarılacak ve çeşitli sergiler açılacak.
Öğrenciler Fotoğraf Makinelerine Kavuştu
Proje kapsamında eğitim alan öğrencilere fotoğraf makineleri Akdeniz Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen törenle verildi.
Akdeniz Kaymakamı Zeki Arslan, öğrencilerin İstiklal Marşı'nın işaret diliyle okuduğu toplantıda, engellilere imkan verildiği takdirde çok iyi işler yapacaklarına inandığını söyledi.
Proje ile engellilerin öz güvenlerinin ve sosyal uyumlarının artırılmasının yanında, engellilere yönelik toplumsal bilinç ve duyarlılığın arttırılmasını da sağlanacağına işaret eden Arslan, şöyle konuştu:
"Projenin temel hedefi, fotoğrafçılık gibi çok yönlü bir aktivite aracılığıyla genç yaşta tanışan engelli çocukların öz güvenlerinin arttırılması, fotoğraf aracılığıyla kendilerini ifade etme yeteneği kazanmaları, bunu yaparken de topluma adapte olabilme ve sosyal uyum yeteneklerinin geliştirilmesinin sağlanmasıdır. Ayrıca projenin başarılı olması halinde, çocukların 2013 Akdeniz Oyunları'nda fotoğraf çekmeleri için girişimde bulunacağız."
Konuşmaların ardından Akdeniz İlçe Belediye Başkanı Fazıl Türk, Akdeniz İlçe Emniyet Müdürü Hasan Güner, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Koray Kenziman ve davetlilerin katılımıyla öğrencilere fotoğraf makineleri dağıtıldı.
29.02.12 - AA
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız