*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelliler Tenisteki Hünerlerini Sergiledi  (Okunma sayısı 1242 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 20677
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
Engelliler Tenisteki Hünerlerini Sergiledi
« : Şubat 14, 2012, 01:35:45 ÖS »


Tekerlekli Sandalye Tenis Türkiye Şampiyonası 6 ilden 24 sporcunun katılımıyla başladı. 18 Şubat'a kadar devam edecek olan şampiyona sonunda 4 erkek ve 4 bayan Milli Takım için kampa alınacak.

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen Tekerlekli Sandalye Tenis Türkiye Şampiyonası Ankara'da başladı. 19 Mayıs Stadyumu'nun bulunduğu kampüste oynanan maçlarla, tekerlekli sandalyedeki engelli sporcular kıyasıya mücadele ediyor. Her yıl düzenlenen ve Avrupa Şampiyonası öncesinde milli takımda yer alacak oyuncuların da belirleneceği turnuvaya 6 ilden sporcu katılıyor.

Şampiyonayla ilgili bilgi veren Tekerlekli Sandalye Milli Takımlar Antrenörü Çelik Haberleri'>Ayhan Çelik, bu yıl ki şampiyonaya daha fazla ilgi beklediklerini fakat yurdun genelinde etkili olan kar yağışından dolayı turnuvaya seyirci ilgisinin az olduğunu söyledi. "Puanlı bir turnuva olacak ve alacakları puanlar oyuncuları milli takıma sokacak" diyen Çelik, "28 Şubat-4 Mart tarihlerinde düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası'na ev sahibiyiz. 11 ülkeden 100-150'ye yakın oyuncu bu şampiyonaya katılacak. O barajı geçersek,

Kore'deki dünya şampiyonasına katılmaya hak kazanacağız. Türkiye Şampiyonası da onun bir ayağı" diye konuştu.

Çelik ayrıca, 6 ilden 24 sporcunun katıldığı şampiyona sonucunda 4 bayan ve 4 erkek oyuncuyu turnuva sonrası kampa alacaklarını belirtti.

Turnuvaya İzmir Karşıyaka Engelliler Spor Kulübü oyuncu olarak katılan Neşe Aydemir ise, 1 yıldır tenis maçlarına çıktığını ve milli takımında formasını giydiğini söyledi. Federasyonun kendilerine destek çıktığını fakat sponsor desteğine ihtiyaçları olduğunu söyleyen Aydemir, kendisinin ikinci defa Türkiye şampiyonasına katıldığını ifade etti. Turnuvanını çekişmeli ve güzel geçtiğini kaydeden Neşe Aydemir, "Yeni sporcular var. Onları görmek de güzel. Geçen yıl kendi aramızda gibiydi ama bu yıl 3-4 tane yeni oyuncu var" diye konuştu.

Bugün başlayan Türkiye şampiyonası 18 Şubat'ta sona erecek.

14.02.12 - ANKA