*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: ÖZÜR VE ENGEL KALMASIN  (Okunma sayısı 1862 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
ÖZÜR VE ENGEL KALMASIN
« : Ocak 17, 2012, 07:22:13 ÖÖ »
                                                         ÖZÜR VE ENGEL KALMASIN

ister şahsen  özürlü olalım ;ister bi özürlünün yakını ,isterse çok uzağında  olalım ,fark etmez .
Hepimiz ;yaşanan sıkıntıların içindeyiz .Çünkü insan olarak ,müslüman olarak ,aynı bedenin tuğlaları olarak olarak ,bigane olamayız.
'nasıl insanın bir eli diğer eline rekabet etmez,bir gözü bir gözünü tenkit etmez,dili kulağına itiraz
etmez .kalp ruhun ayıbını görmez .aksine birbirinin  noksanını tamamlar ,kusurunu örter ,ihtiyacına yardım eder .aynen ölede insan kardeşinin başarılarını küçümsemez, onun gayretini alkışlar.
      -NEDENSE,AMALARA  ACIRIZ DA
                                       KALBİ KÖRLERE ACIMAYIZ!..
      -DİLSİZLERE ACIRIZ DA
                                      DOĞRU SÖYLEMEYENLERE ACIMAYIZ!...
      -SAĞIRLARA ACIRIZ DA
                                       İŞİNE GELMEYENİ DUYMAYANLARA ACIMAYIZ!..
      -ASLINDA ÇOĞUMUZ,KENDİ KENDİMİZDE ÖZÜRLER OLUŞTURUYORUZ,
                                         AMA FARKINDA OLMAYIZ!..

* YAZIMI BU HİKAYEYLE PEKİŞTİRMEK İSTİYORUM;

ÜMİDİNİ YİTİRMEMEK
          Küçük kız;bir kaza sonucu bitkisel hayata giren ve etrafı boş gözlerle bakan babasının yanına gelir ve gözü yaşlı annesine sorar;
-anneciğim babam bir daha bizimle oyun oynamayacakmı?
Annesi:
-‘hayır’ der.
    Küçük kız sormaya devam eder.
-bizi pikniğe ,alışverişe götürmeyecekmi?
Annesi:
-yine ‘hayır’ der.
Küçük kız:
-bizimle yemek yemeyecekmi?
     Sorular çeşitli ama cevap aynıdır hep:
Annesi:
-hayır,hayır! Der.
Annesi:
-yavrucuğum ,baban hiç bir şey yapamayacak !..
          Birden hüzünlenir küçük kız  olanları anlamaya çalışırken gözlerini babasından ayırmaz ve biraz sonra ,küçük kız heyecan ve sevinçle bağırır.
                    ‘AMA ANNE ,BABAM HALA GÜLÜMSÜYOR VE NEFES ALABİLİYOR’!..

*BU HÜZÜNLÜ VE ANLAMLI HİKAYEDEN SONRA SÖZLERİMİ BU ŞİİRLE BİTİRMEK İSTİYORUM;

HİCRAN

Erguvan çiçeğim elimde soldu.                               
                                                                Sensiz çemenzara katran düştü gel!                         
                                                               Gittinya  baharı sezemez oldum                               
                                                              Ömür cetveline hazan düştü gel!                             

Seni sordum, çöl bulut ve rüzgara
                                                           Hatıran yadıma  pinhan düştü gel!                         
                                                           Sensiz sevdalardan dem tutar eller                           
                                                          Fırkatın bahtıma ferman düştü gel!                           

Viran bağda seyrandayken perişan                               
                                                        Bir anda aklıma sen düştün gel!
                                                       Yaktı külüm asumana savurdu
                                                       İçime amansız suzan düştü gel!                                                     

Bitmedi azabım,dolmadı çilem,               
                                                  Zaman bu derdime derman düştü gel!
                                                 Bekletme  garibi  söyletme daha,
                                                Bu can canana hayran düştü gel!.

CAZİYE ÖZBEK 

BU YAZIYI YAZMAMDA DESTEKLERİNİ ESİRGEMEYEN DERNEK BAŞKANIMIZ
Ömer YAZICI BEY’ E  SONSUZ  TEŞEKKÜRLERİMİ  SUNUYORUM...