Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
HABER MERKEZİ
»
HABER MERKEZİ
»
SOSYAL SORUMLULUK
»
Engelsiz Fikirler Projeleri Başkent'te Sergilendi
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Engelsiz Fikirler Projeleri Başkent'te Sergilendi (Okunma sayısı 1503 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
Engelsiz Fikirler Projeleri Başkent'te Sergilendi
«
:
Ocak 07, 2012, 12:41:02 ÖS »
Ankara Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ankara'nın bütün okullarında yürütülen "Engelsiz Fikirler" projesi kapsamında finale kalan 40 proje sergilendi.
Engelsiz Fikirler projesi kapsamında 40 proje Başkent Öğretmenevi'nde sergilendi. Yapılan eleme sonucunda finale kalan projelere plaket ve sertifika verildi. Finale kalan 40 proje arasında birinci olan Altındağ Osmangazi İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi İlayda Çatan, birinci olmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi. Görme engellilerin seçimlerde oy kullanmalarını sağlamak amacıyla bu projeyi geliştirdiğini söyledi. Hem normal insanların, hem de görme engellilerin oy kullanmasını sağlayacak bir oy pusulası yaptığını ifade etti. Oy pusulasında görme engelliler için olan bölümün kabartmalı olduğunu, görme engelli insanın bu kabartmayı eliyle hissederek evet mührünü ortaya basıp oy kullanacaklarını söyledi. İlayda Çatan'ın öğretmeni Yeliz Çağıl, görme engellilerin tek başına oy kullanamamasının kendisini harekete geçirdiğini söyledi. Öğrencisiyle birlikte bu soruna çözüm bulabilmek adına bu çalışmayı yaptıklarını ifade etti.
Ortopetik Engelliler Okulu 7. sınıf öğrencisi Büşra Demir Çağlar, projesinin protez robot el olduğunu söyledi. Bir arkadaşının el ve ayaklarının olmadığını bu duruma üzüldüğünü belirtti. Hocasıyla birlikte protez robot el'i geliştirdiğini ifade etti. Arkadaşının bu elleri denediğini su ve çay içebildiğini sözlerine ekledi.
07.01.12 - Cihan
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız