*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Protez Kolu Ona Engel Değil  (Okunma sayısı 1894 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
Protez Kolu Ona Engel Değil
« : Aralık 27, 2011, 04:40:42 ÖÖ »

Çanakkale'nin Biga ilçesinde, 10 yıl önce sol kolunu makineye kaptıran Halil Dolman (32), protez kolunun da takılmasıyla hayata tutundu.

Biga Orman İşletme Müdürlüğü Karabiga İşletme Şefliği katibi Halil Dolman, Yenice ilçesine bağlı Karaköy'de hayvanları için ektikleri mısırları silaj ettikleri sırada, sol kolunu makineye kaptırdı. Acilen hastaneye kaldırılan Dolman, uzun süre tedavi gördü. Dolman'a daha sonra protez kol takıldı. Protez koluyla normal yaşantısını sürdüren genç adam, hayatından memnun.

Halil Dolman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2001'de anne ve babasıyla birlikte, Karaköy'deki tarlada mısır silajı yaptıklarını belirterek, "Makineye attığım mısır demetlerinin ardından parmaklarımın makineye girdiğini hissettim ancak çok geçti, dirsekten itibaren kolumu kaptırdım. O an traktör stop etti ve sahibi geldi. Anne ve babamın yakında olması sayesinde beni hastaneye götürmeleri kısa sürdü. Yenice Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından götürüldüğüm Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesinde 1 ay tedavi gördüm. Bir yıl sonra da protez kol takıldı" dedi.

Açık öğretim mezunu olan Dolman, 5 yıllık nişanlısının takılan protez koluna rağmen evlilik teklifine evet demesiyle 2003 yılında evlendiğini ifade ederek, Yenice ve Lapseki'deki madencilik şirketlerinde çalıştığını, daha sonra açılan bir sınav sonucunda, Biga Orman İşletme Şefliğinde göreve başladığını bildirdi.

Halil Dolman, engelini unuttuğunu belirterek, "Ailem ve çevrem tarafından engelim unutturuldu. Kendimi engelli görmüyorum, çalışıyorum ve kendi ekmeğimi kazanıyorum. Birçok engelliye rağmen ben çok şanslıyım. Gözü görmeyen, ayağı olmayan, beyin özürlü olanlara bakınca ben kendimi sağlıklı ve sağlam görüyorum. Kaza ve kadere inandığım için, kaza geçirmiş olmam bana bir şans diyorum. Kaza geçirmeseydim köyde olacaktım, köyde çiftçilik yapacaktım" şeklinde konuştu.

26.12.11 alıntı