Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
HABER MERKEZİ
»
HABER MERKEZİ
»
TEKNOLOJİ HABERLERİ
»
Görme Engelliler Telekom'u Arayıp Kitap Dinleyebilecek
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Görme Engelliler Telekom'u Arayıp Kitap Dinleyebilecek (Okunma sayısı 1920 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
İleti: 20677
SiTe YöNeTiCiSi
Görme Engelliler Telekom'u Arayıp Kitap Dinleyebilecek
«
:
Aralık 04, 2011, 01:38:41 ÖS »
Türk Telekom, Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji Laboratuvarı (GETEM) işbirliğiyle gerçekleştirdiği Telefon Kütüphanesi projesini tanıttı. Projenin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde düzenlenen tanıtım toplantısına, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr. Tayfun Acarer, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadri Özçaldıran ve Türk Telekom CEO'su K. Gökhan Bozkurt katıldı. Türk Telekom'un, iletişim teknolojilerinin olanaklarından faydalanarak 'tüm toplumun hayata katılması için eşit koşullara sahip olması' prensibi ile çalıştığını belirten Türk Telekom CEO'su K. Gökhan Bozkurt, 'Sağladığımız istihdamdan geliştirdiğimiz servis ve ürünlere, sunduğumuz hizmetlerden sosyal sorumluluk projelerine kadar birçok konuda engellilerin topluma eşit koşullarda katılabilmesi için çalışıyoruz. Bu anlayışla engelli müşterilerimizin yaşamına değer katacak birçok uygulamayı hayata geçirdik. Boğaziçi Üniversitesi GETEM işbirliği ile hayata geçirdiğimiz bu değerli projeyle Türkiye'nin ilk telefon kütüphanesini kullanıma sunmaktan mutluluk duyuyoruz' dedi.
Daha Engelsiz Bir Dünya İçin Çalışıyoruz
Toplantıda proje ile ilgili bilgi veren Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadri Özçaldıran ise şunları söyledi: 'Tüm üniversitelerde engelli öğrencilere yönelik birimlerin kurulma zorunluluğu ise 2006 yılında YÖK tarafından hazırlanan 'Yükseköğretim Kurumları Özürlü Öğrenciler Yönetmeliği'nin çıkması ile gerçekleşmiştir. Boğaziçi Üniversitesi'nde engelli öğrenciler danışmanlığı bu yönetmelik yürürlülüğe girmeden önce aktif konumdaydı. Üniversitemiz, her alanda olduğu gibi, engellilere daha engelsiz bir ortam sunmakta dünyayla rekabet edebilir durumdadır.'
200'den Fazla Sesli Kitap Ücretsiz
Ücretsiz uygulama, 0 800 219 91 91 numaralı telefon üzerinden hizmet veriyor.
Hizmetten faydalanmak isteyenler, görme engelli olduklarına dair bir raporla GETEM'e başvurarak şifre alabiliyor.
Kullanıcılar aldıkları şifreyle 200'den fazla sesli kitaba ücretsiz olarak erişebiliyor. l EV telefonları üzerinden faydalanılabilen Telefon Kütüphanesi'nin kullanıcıları; dilediği kitabı seçme, kaldığı yerden devam etme ya da bölümler arasında ileri ileri-geri gidebilme gibi gelişmiş özelliklerden de yararlanabiliyor.
04.12.11 – Akşam
Kayıtlı
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız
»
HABER MERKEZİ
»
HABER MERKEZİ
»
TEKNOLOJİ HABERLERİ
»
Görme Engelliler Telekom'u Arayıp Kitap Dinleyebilecek