*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Türkiye Özel Sporcular Futbol Şampiyonası  (Okunma sayısı 1418 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
Türkiye Özel Sporcular Futbol Şampiyonası
« : Aralık 02, 2011, 02:28:04 ÖS »

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Gürdal Gümüş, Dalaman'da süren şampiyonada, 23 ilden 400 sporcunun mücadele ettiğini söyledi.

Gürdal Gümüş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Muğla'da 400 kişilik ekiple 3 gün sürecek Türkiye Özel Sporcular Futbol Şampiyonasını düzenlediklerini belirterek, Dalaman'da devam eden şampiyonanın federasyonun en büyük organizasyonlarından biri olduğunu belirtti. Gümüş, şampiyonada 23 ilden 31 kulübe bağlı yaklaşık 400 sporcunun mücadele ettiğine değinerek, sporculara başarı diledi.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu'nun zihinsel engelli sporculara da hizmet verdiğini dile getiren Gümüş, "Yaptığımız araştırmalara göre, 100 bin ile 130 bin civarında zihinsel engelli birey var. Ancak ulaşabildiğimiz 10 binli rakamlar" diye konuştu.

Federasyon olarak eğitime büyük önem verdiklerini ifade eden Gümüş, "Eğitim kurulumuz ilk olarak 'Özel Sporcular Antrenörü' yetiştirmeye başladı. Bu çerçevede geçtiğimiz günlerde 90 antrenörümüz eğitim aldı. Hatay'da devam eden antrenörlük kursunda 100 antrenörümüz eğitim görüyor" dedi.

Gümüş, 2012 yılında 12 branşta 12 antrenörlük kursu hedeflediklerini belirterek, bu kapsamda Muğla'da da antrenörlük kursu açılacağını ve federasyonun burada daha etkili hale geleceğini söyledi.

Zihinsel engelli çocukların sosyalleşme ve toplumla uyumlu hale gelmesinde sporun büyük katkı sağladığını vurgulayan Gümüş, "Zihinsel engelli ve otizm olan çocuklar sporla rehabilite edilebiliyor. Spor zihinsel engellilerin hayatlarını olumlu yönde çok fazla değiştiriyor. Gerek kendilerine, gerekse ailelerine çok ciddi anlamda katkı sağlıyor" diye konuştu.

01.12.11 - AA