Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
HABER MERKEZİ
»
HABER MERKEZİ
»
EĞİTİM HABERLERİ
»
YENİMEK Yeni İş Kapıları Açıyor
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: YENİMEK Yeni İş Kapıları Açıyor (Okunma sayısı 1616 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
YENİMEK Yeni İş Kapıları Açıyor
«
:
Kasım 18, 2011, 03:39:47 ÖS »
Yenimahalle Belediyesi Meslek Edindirme ve Hobi Kurslarında (YENİMEK) hızlı okumadan fotoğrafçılığa, kuaförlükten yaşlı engelli bakımına, ilk yardımdan bilgisayar destekli muhasebeye kadar 14 yeni branşta eğitim veriliyor.
Belediyeden yapılan açıklamada, YENİMEK'in vatandaşlara yeni iş kapıları açtığı belirtildi.
Belediye tarafından kurs noktaları ve branşların sayısının her geçen yıl artırıldığına işaret edilen açıklamada, aile bütçesine katkıda bulunmak ve meslek sahibi olmak isteyen vatandaşların kurslara yoğun ilgi gösterdiği bildirildi.
Açıklamada, bu yıl 12 noktada 55 branşta hizmet veren YENİMEK'e başvuran 6 bin kursiyerin, usta öğreticileri sayesinde eğitim aldığı ifade edildi.
Belediyenin kurslarla hem hobi hem de meslek edindirdiği belirtilen açıklamada, alanında uzman kişilerce eğitim verilen kursların sonunda MEB onaylı sertifika alan kursiyerlerin, aynı zamanda usta öğretici olma hakkı kazandığı bildirildi.
Hızlı okumadan fotoğrafçılığa, kuaförlükten yaşlı engelli bakımına, ilk yardımdan bilgisayar destekli muhasebeye kadar 14 yeni branşta eğitim veren kursların, 18 yaşından 65 yaşına kadar her kesime hitap ettiği vurgulandı.
YENİMEK'in işaret dili kursu, engelli ve yaşlı bakımı kurslarıyla hem mesleki eğitim verdiği hem de engellilerin büyük bir ihtiyacının karşılanmasını sağladığı belirtilen açıklamada, bu sayede engellerin ortadan kalktığı kaydedildi.
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, vatandaşların aile bütçesine katkıda bulunması ve meslek sahibi olabilmeleri için bu kursların çok büyük bir adım olduğunu belirterek, "Amacımız ev hanımlarımız ve mesleği olmayan genç işsizlerimize meslek sahibi olma şansı vermek. Böylece hem kadınlarımız aile bütçelerine katkıda bulunabilecek hem de gençlerimiz meslek sahibi olarak iş bulma şanslarını artırmış olacak" ifadelerini kullandı.
Öte yandan, YENİMEK kursiyerlerinin ürünlerini satabilmelerine olanak sağlamak için Actiy ve ANKAmall alışveriş merkezlerinde açılan stantlara yenileri ekleniyor. Vatandaşların yoğun ilgi göstermesi üzerine Yenimahalle Belediyesi, başta Batıkent Kültür, Sanat ve Ticaret Merkezi olmak üzere Çayyolu Arcadium, Gordion gibi alışveriş merkezlerine de yeni stantlar açmayı planlıyor.
18.11.11 – AA
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız