*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: İşitme Engelli Öğrencilere Deprem Eğitimi  (Okunma sayısı 1654 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
İşitme Engelli Öğrencilere Deprem Eğitimi
« : Ekim 25, 2011, 02:29:01 ÖÖ »

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde verilen deprem eğitim seminerine Gazanfer Bilge ve Atatürk İşitme Engelliler İlköğretim Okulu'nda eğitim gören 42 işitme engelli öğrenci katıldı.

Eğitmen İbrahim Demirdöğen, seminerde işaret dilini kullanarak, dijital ortamda gösterilen filmdeki işitsel ögeleri öğrencilere aktardı.

Daha sonra, gösterilen slayt eşliğinde deprem konusunda öğrencilere bilgi aktaran Demirdöğen, deprem anında öğrencilere neler yapmaları gerektiğini anlattı.

Eğitimin ardından öğrencilere ilk yardım çantası ile işaret dili ile desteklenmiş eğitim CD'leri dağıtıldı.

Gazanfer Bilge İşitme Engelliler İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Çoşkun Kara, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, engelli vatandaşların günlük hayattaki dezavantajlarının yavaş yavaş yerel yönetimlerce gerçekleştirilen proje ve seminerle giderilmeye çalışıldığını söyledi.

Böylesi bir durumda işitme engellilere yönelik deprem eğitiminin kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Kara, şöyle devam etti:

"Okulumuzda genel olarak öğrencilerimize deprem eğitimlerini veriyoruz. Ancak bu kısıtlı imkanlarla gerçekleşiyordu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesince verilen bu eğitimlerde gerçekten bütün ayrıntılar düşünülmüş. Eğitim işaret diliyle verildi. Öğrencilere verilen eğitim CD'lerinde de işaret dili kullanılarak öğrencilerin belirtilenleri daha iyi anlaması sağlanmış oldu."

Gazanfer Bilge İşitme Engelliler İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi işitme engelli Caner Cavdar da Van'da önceki gün gerçekleşen depremi televizyonda ailesi birlikte izlediklerini ve depremde yaşananlardan çok etkinlediğini söyledi.

Kendilerine böyle bir eğitim verileceğini öğrendiğinde sevindiğini belirten Cavdar, "Bu eğitimin Van'daki depremin ardından yapılmış olması daha güzel oldu. Bu eğitimde deprem anında neler yapılması gerektiğini öğrendim. Bunları eve gittiğimde anneme ve babama anlatacağım" dedi.

25.10.11 – AA