Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
HABER MERKEZİ
»
HABER MERKEZİ
»
EĞİTİM HABERLERİ
»
Engelli Ümran İkinci Sınavda da Başarılı Oldu
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Engelli Ümran İkinci Sınavda da Başarılı Oldu (Okunma sayısı 2014 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
Engelli Ümran İkinci Sınavda da Başarılı Oldu
«
:
Ağustos 21, 2011, 10:38:35 ÖÖ »
İzmir'de, müzik eğitimi almak istediği ancak yeterli alt yapı olmadığı gerekçesiyle konservatuara alınamayacağı kendisine bildirilen, görüşmeler sonrası müracaat etmesi uygun bulunan görme engelli Ümran Sevinç, ikinci sınavda da başarılı oldu.
İzmir'de, müzik eğitimi almak istediği ancak yeterli alt yapı olmadığı gerekçesiyle konservatuara alınamayacağı kendisine bildirilen, görüşmeler sonrası müracaat etmesi uygun bulunan görme engelli Ümran Sevinç, ikinci sınavda da başarılı oldu. Toplamda 98. 30 puan alan ve müracaat edenler içinde birinci olan Sevinç, salı günü açıklanacak sonuçların ardından konservatuarın kapısını aralayacak.
Doğuştan görme engelli olan, lise yıllarında tanıştığı Adem Köksal'la birlikte yaptığı müzik ve kendi çektikleri kliple internette tıklanma rekorları kılan Ümran Sevinç (20), adını, çok istediği Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuaarı'na alınamayacağının kendisine bildirilmesiyle duyurmuştu. Yönetim kurulunun aldığı kararla, yeterli alt yapı olmadığı gerekçesiyle engelli kadrosundan öğrenci alımının durdurulduğu haberi, Sevinç'in hayallerini suya düşürmüştü. Sevinç'in dramının, gazete ve televizyonlarda yayınlanmasının ardından Ege Üniversitesi, Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve aralarında konservatuaar görevlilerinin de bulunduğu bir heyetle harekete geçti. Heyet, görme engelli Sevinç'i, Rektörlük Binası'na davet ederken, görüşme sonunda, yeterli alt yapının oluşturulacağı belirtilerek, sınavlara müracaat etmesi yönünde karar alındı. Kararın mutluluğunu yaşayan Ümran Sevinç, babası Şinasi Sevinç'le birlikte, Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuaarı'na giderek sınavlar için kaydını yaptırdı.
İKİNCİSİNDE DE BAŞARILI OLDU
Kayıtların ardından sınav öncesi eğitim alan Ümran Sevinç, geçen pazartesi günü, sabah saatlerinde ilk aşama için sınav komisyonunun karşısına çıktı. Konservatuaar yolunda ilk aşamada, temel bilimler, ses ve ritm alanlarında sınava tabi tutulan Sevinç'in başarılı bulunduğu komisyon tarafından kendisine bildirildi. Perşembe günü de girdiği ikinci sınavdan başarılı olan Sevinç, 98. 30 puan alarak müracaat edenler içinde birinci oldu.
Salı günü açıklanacak sonuçlar sonrası konservatuaara girmesi beklenen Sevinç'in mutluluğu yüzünden okunurken, "Çalıştım ve başardım, çok mutluyum. İnşallah salı günü konservatuaarın yolunu tutacağım. Müzik öğretmenliği hedefimi, eğitimimin ardından gerçekleştireceğim" dedi. Sevinç'in birlikte şarkı söylediği arkadaşı Adem Köksal'ın ise yedek listede olduğu öğrenildi.
21.08.11 - DHA
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız