Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
HABER MERKEZİ
»
HABER MERKEZİ
»
EĞİTİM HABERLERİ
»
Şampiyonların Tercihi Boğaziçi Üniversitesi
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Şampiyonların Tercihi Boğaziçi Üniversitesi (Okunma sayısı 1796 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
Şampiyonların Tercihi Boğaziçi Üniversitesi
«
:
Ağustos 20, 2011, 01:06:44 ÖÖ »
Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) giren 1 milyon 688 bin 804 aday arasından 1 milyon 58 bin 152'sinin tercih yaptığı üniversitelere, 597 bin 508 aday yerleşebildi. öğrencilerin 345 bin 41'i bir lisans programına girerken, 252 bin 467'ni ise önlisansa programını kazandı. LYS'de TM1, TM2, TM3 puan türünde Türkiye birincisi olan İzmirli Deniz Çağın, Boğaziçi Uluslararası ilişkiler Bölümü'ne yerleşti. Yeni Asır Gazetesi'nin başarısını 'Mahallenin şampiyonu' başlığı ile manşete taşıdığı Türkiye bin 46'ncısı görme engelli Ayşegül Derin ise, Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü kazandı.
Yamanlar Koleji mezunu olan Deniz Çağın, ilk tercihine yerleşti. Diplomat olmak istediğini açıklaması üzerine Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da arayıp tebrik ettiği Çağın, "Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'ne yerleştim. İlk tercihimdi. Dışişleri Bakanım Ahmet Davutoğlu gibi iyi bir diplomat olmak istiyorum. Hedefim üniversiteyi de birincilikle bitirmek. İddialıyım, başaracağımı biliyorum" dedi.
Doğuştan görme engelli olan Ayşegül Derin ise, komşularının desteğiyle önemli bir başarı elde etmişti. Komşularının "sesleri", Ayşegül'ün gözleri olunca milyonların kaldığı LYS'de derece yapan Ayşegül, yerleştirmelerde üçüncü tercihini kazandı. Derin'in Türkiye genelinde dereceye girdiğini öğrenen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de cep telefonuyla genç kızın başarısını kutlamıştı. Şahin'in her türlü desteği sağlayacağını ifade ettiği Ayşegül, "Boğaziçi'ni kazandığımı öğrenince sevinçten ağladım. Çok mutluyum. Önemli bir başarı elde ettim. Başarımda emeği olan komşularıma, arkadaşlarıma ve öğretmenlerime çok teşekkür ederim" dedi. 27-29 Ağustos'ta tarihleri arasında Balkan Göçmenleri Derneği'nin davetlisi olarak Bulgaristan'a gideceğini belirten Derin, "Festivale katılmak için gidiyorum. Festivalde şarkı söyleyeceğim. Bulgarca bir şarkı ezberliyorum. Türkçe bir şarkıda okuyacağım" şeklinde konuştu.
20.08.11 – AA
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız