*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Umut Ceran Erkekliğe İlk Adımı Attı  (Okunma sayısı 1115 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
Umut Ceran Erkekliğe İlk Adımı Attı
« : Temmuz 18, 2011, 02:43:21 ÖÖ »

Sivas'ta yaşayan 10 yaşındaki doğuştan görme engelli Umut Ceran erkekliğe ilk adımı atarak sünnet oldu. Görme engeli çocuğun kendi sünnet düğününde orkestra ile birlikte şarkı söyleyerek davetlileri coşturdu. Görme engelli arkadaşları da mini bir konser verdi.

Yunus Emre Mahallesi'nde yaşayan Abdullah-Miyase Ceran çiftinin 4 çocuğunda 3'üncüsü olan doğuştan görme engelli Umut Ceran kardeşi 3 yaşındaki Eren Ceran ile birlikte sünnet olarak erekliğe ilk adımı attı. Seyrantepe İlköğretim Okulu 4'üncü sınıf öğrencisi Umut Ceran'ın evlerinde düzenlenen kına gecesinde kendisi gibi görme engeli olan arkadaşları da yalnız bırakmadı. Kına gecesi boyunca arkadaşları ile birlikte şarkılar söyleyen Umut Ceran davetlilere güzel anlar yaşattı. Oğlunun gözleri görmemesine rağmen hayat dolu bir insan olduğunu söyleyen baba Abdullah Ceran, "Çok mutluyum, oğlumun sünnetini gördüğüm için. Küçüklükten bu yana müziğe çok merakı var. Bu günde kendi sünnetinde kendisi söyleyip davetlilere güzel anlar yaşattı. " dedi. Umut Ceran ise, "Türkü söylemeyi çok seviyorum. 4 yaşından bu yana türkü söylüyorum. Sünnetim olacak diye çok heyecanlıydım. Davetliler benim türkülerim ile neşeli anlar yaşadı, çok mutluyum. " dedi. Görme engelliler bölümünde eğitim gören ve bu yıl 4'üncü sınıfa geçen Umut Ceran, tek isteğinin sesli programlı bir dizüstü bilgisayar olduğunu dile getirdi.

Kendisi gibi doğuştan görme engeli olan Tokat Mehmet Akif Ersoy Görme Engelliler İlköğretim Okulu öğrencisi arkadaşı Edanur Işık da görme engelli kardeşleri Hasan ve Emre Işık ile birlikte Umut Ceran'ın sünnetine katılarak davetlilere mini bir konser verdi. Eda Nur Işık, "Umut'u 3 yaşından bu yana tanıyorum. Arkadaşım'ın mutluluğu benim mutluluğum. Onu böylesi bir günde yalnız bırakmayalım diye geldik. Davetlilere de mini bir konser verdik. " dedi.

17.07.11 – DHA