Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
Meclis başkanı Şahin'den engelliler günü mesajı
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Meclis başkanı Şahin'den engelliler günü mesajı (Okunma sayısı 1213 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
Meclis başkanı Şahin'den engelliler günü mesajı
«
:
Aralık 02, 2010, 04:38:27 ÖS »
Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolaysıyla bir mesaj yayımladı.
Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolaysıyla bir mesaj yayımladı.
TBMM Başkanı Şahin'in mesajı şöyle:
"Birleşmiş Milletler tarafından Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık tarihi, engellilik konusundaki toplumsal bilincin artmasına ve engelli vatandaşlarımızın yaşam standartlarının geliştirilmesine katkı sağlayacak önemli bir gündür.
Nüfusumuzun yaklaşık 8,5 milyonunu engelli vatandaşlarımızın oluşturduğunu düşündüğümüzde, engellilerin hakları, kazanımları ve yaşam standartlarının geliştirilmesinin önemi ortaya çıkmaktadır.
Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına sahip çıkmak doğru politikalar ve kalıcı çözümler üretmek, onların yaşama sevincini yitirmeden, mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba göstermek devlet ve toplum olarak en önemli sorumluluklarımızdan biridir.
2005 yılında TBMM tarafından çıkarılan "Özürlüler Yasası" engellilerin haklarının verilmesi, yaşam standartlarının geliştirilmesi ve engellilere yönelik hizmetlerin yürütülmesinde büyük bir adım olmuştur.
İnanıyorum ki, böylesi yapısal iyileştirmelerle, bundan sonra da engelli vatandaşlarımız daha iyi yaşam koşullarına kavuşacak, eğitim, sağlık, istihdam gibi alanlarda hakları olan hizmetleri alabileceklerdir.
Engellilik politikasında engelli vatandaşlarımızın topluma tam, uyumlu ve eşit bir şekilde katılımları esas olmalıdır. Temel haklarının ihlali ve toplumsal bilincin yanlışlığından dolayı engelli vatandaşlarımızın dışlanması, iş ve üretim alanlarından uzak tutulmaları kabul edilemeyecek bir durumdur.
Sanatta, sporda, siyasette, iş hayatında birçok engelli vatandaşımız fırsat ve imkan verildiğinde neleri yapabileceklerini, gurur duyulacak başarılara imza atacaklarını göstermişlerdir.
Böylesi başarıları, engellilerin toplumsal hayata katılımlarını, eğitimden spora, sanattan siyasete kadar her alanda daha fazla yer almalarını desteklemek zorundayız.
Engelli vatandaşlarımızın kimseye muhtaç olmadan, kendilerine yeter koşullar içerisinde sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hayat sürmeleri en büyük amacımızdır. Bunu sağlayıncaya, engelli vatandaşlarımız daha iyi koşullara kavuşturuluncaya kadar çabaların büyük bir gayretle sürdürülmesi gerektiği inancındayım.
Engelli vatandaşlarımızın, kendi kendilerine yeter duruma gelmeleri, sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hayat sürmeleri için TBMM olarak bundan sonra da üzerimize düşen sorumluluğun bilinciyle çalışmaya devam edeceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerle, Dünya Engelliler Günü'nde tüm engelli vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hayat diliyorum."
Engelliler Sitesi
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız