*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelli çocuklar için bir adım daha...  (Okunma sayısı 1333 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
Engelli çocuklar için bir adım daha...
« : Kasım 01, 2010, 03:28:35 ÖS »

Tokat'taki Turhal Özel Eğitim Meslek Lisesi engelli çocuklarımıza hizmet veren bir eğitim kurumu.

1994’te Mehmet Kılıç adlı müteahhit tarafından yapımı üstlenilen okul, Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilmiş. Yatılı olarak eğitim veren okulda şu anda 45 öğrenci eğitim görüyor.

Destek istiyorlar

2010’un Ocak ayında Okul Müdür Baş Yardımcısı Alaattin Yorgun, arkadaşları ile birlikte, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOP) Tıp Fakültesi Ortopedi Ana Bilim Başkanı Doç. Dr. Taner Güneş, Doç. Dr. Mehmet Erdem ve Doç. Dr. Bora Bostan’ı ziyaret ediyor ve okullarında öğrenim gören engelli çocuk ve gençler için tıbbi destek istiyor.

‘Umudumuz Sönmesin’

‘Umudumuz Sönmesin’ projesi böylece ortaya çıkıyor. GOP Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı ve Ortopedi Anabilim Dalı Başkanlığı kendilerine düşen sorumluluk duygusuyla hareket edeceklerini söyleyip 19 Şubat tarihinde okulu ziyaret ediyor. Ve o zamana kadar ihmal ve yoksulluktan tedavi olamamış ortopedik engelli öğrencileri 6 hafta içinde bir taramadan geçirmeye karar veriyorlar.

Posta Gazetesi Yavuz Kocaömer Köşe Yazısı