*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Otistik çocuklara eğitim hizmeti  (Okunma sayısı 1042 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
Otistik çocuklara eğitim hizmeti
« : Ekim 21, 2010, 04:06:59 ÖS »

Küçükçekmece'de Bezirganbahçe Yıldırım Beyazıt Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'ni yenileyerek hizmete sunuldu.

56 öğrenciye hizmet veren Otistik Çocuklar Eğitim Merkezinde 36 öğretmen görev yapıyor. Hemen  hemen her iki öğrenciye bir öğretmen düşüyor. 7-14 yaş grubundaki otistik öğrencileri kabul eden merkez, 8 yıllık eğitim veriyor. Okuma yazma öğrenen otistik çocuklar ise, bu merkez sayesinde diğer okullarda eğitime devam etme ve çeşitli meslek kazandırma programlarına katılma şansı elde ediyor.

Bezirganbahçe Yıldırım Beyazıt Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi’nin yenilenmesi çalışmalarına mayıs ayında başlanarak çalışmalar üç ay boyunca devam etmiş. Merkezin iç ve dış cephe boyaları, yemekhanesi, sınıfları ve tuvaletleri tamamen yenilenirken; çocukların daha iyi eğitim alabilmesi için merkeze müzik odası, cep sineması, çok amaçlı spor salonu ve oyun bahçesi de eklenmiş.

Ayrıca otistik çocukların yaralanmalarını engellemek amacıyla tüm zemin ve yan duvarlar, pvc antibakteriyel malzemeyle kaplanmış. Otistik çocuklar için özel olarak yeniden tasarlanan merkezde, iç ve dış mekânlardaki renk seçiminden, temin edilen eğitim araç ve gereçlerine kadar pek çok nokta, öğrencilerin dikkatlerini daha iyi vermeleri ve rahat bir ortamda eğitim görmeleri için düşünülmüş.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından temiz ve sağlıklı okullara verilen “Beyaz Bayrak” sertifikasına aday bir merkez haline getirilen okul, yeni eğitim ve öğretim yılıyla birlikte faaliyetlerine başlamış durumda.

Dünya Bülteni