Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
Hastanelerin galoşları engelli çocuklardan
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Hastanelerin galoşları engelli çocuklardan (Okunma sayısı 1134 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
Hastanelerin galoşları engelli çocuklardan
«
:
Ekim 16, 2010, 01:30:51 ÖÖ »
Çankaya Belediyesinin hayata geçirdiği proje kapsamında, zihinsel engelli çocukların ürettiği galoşların hastanelere satılmasından elde edilen gelir, engelli çocukların eğitimi ile Zihinsel Engelli Çocuklar Aileleriyle Dayanışma Derneğinin ihtiyaçları için harcanıyor.
Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Çankaya Belediyesinin İş-Kur desteğiyle başlattığı proje, zihinsel engelli çocukların ailelerinin kurduğu Zihinsel Engelli Çocuklar Aileleriyle Dayanışma Derneğinin iş birliğiyle devam ediyor.
Bu kapsamda, engelli 10 çocuğa, üçer ay aralıklarla ''Meslek Edindirme Kursları'' çerçevesinde galoş üretimi eğitimi verilmeye başlandı. Belediyenin Sosyal Projeler Merkezinde eğitmen ve sosyal hizmetler uzmanı eşliğinde galoş üretimini öğrenen çocuklar, eğitim sonunda İş-Kur müfettişlerinin sınavına tabi tutularak sertifika alacak.
Çocuklar, günlük ortalama 1500 galoş üretiyor. Hastanelere satılan galoşlardan elde edilen gelir, dernek yararına ve öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere kullanılıyor.
Meslek edindirme kursunu başarıyla bitirerek sertifika alacak çocuklar, iş yerlerinin engelli kadrosunda istihdam edilmek üzere İş-Kur'da sıraya girecek.
-ÇAYKA VE ÇAÇOY İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR-
Açıklamada görüşlerine yer verilen Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, yeni toplumcu belediyecilik anlayışına uygun olarak hayata geçirilen Sosyal Projeler Merkezinde, Çankaya Yeniden Kazanım Atölyesi (ÇAYKA) ve Çankaya Ahşap Çocuk Oyuncaklı Atölyesinin (ÇAÇOY) de kısa bir süre içinde hizmete geçmesi için çalışmalar sürdürüldüğünü belirtti.
Çetin Emeç Bulvarı'ndaki merkezde, atölye ve dersliklerin tam kapasite çalışır hale geldiğinde aynı anda 100'e yakın engellinin meslek eğitimi alabileceğini kaydeden Tanık, 100 vasıfsız işsizin de gerek üretim ve eğitim birleştiren atölyelerde pratik eğitim, gerekse teorik eğitimler aldığını ifade etti.
Tanık, engellilere yönelik üretim-eğitim atölyelerinden danışma servisine, meslek edindirme kurslarından kadın ve çocuklara yönelik bir dizi projenin de merkezi haline gelecek olan Çankaya Çok Amaçlı Süreli Eğitim Merkezinin (ÇASEM) de benzer etkinlikler planlayan tüm Çankayalılara hizmet vereceğini bildirdi.
Zaman
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız