*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelli yüzücülerin dünya başarısı  (Okunma sayısı 1031 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
Engelli yüzücülerin dünya başarısı
« : Ekim 02, 2010, 01:17:40 ÖS »

Dünya Engelliler Yüzme Şampiyonası'nda altıncılık kazanarak Türkiye tarihinde bir ilke imza atan Beytulah Eroğlu ve Özlem Baykız, 2011'de yapılacak Avrupa Şampiyonası'nda birincilik ve 2012 Londra Olimpiyatları'nda dereceye girmeyi hedefliyor.

Doğuştan iki kolu olmayan 15 yaşındaki milli yüzücü Beytullah Eroğlu, 15-21 Ağustos tarihleri arasında Hollanda'da yapılan Dünya Engelliler Yüzme Şampiyonası'nda 50 metre sırtüstünde ve 50 metre kelebekte hem Türkiye rekorunu kırmanın hem de dünya altıncılığını kazanmanın gururunu yaşadı.

Altıncı olmaktan gurur duyduğunu ifade eden Eroğlu, “Özlem arkadaşımız ile Türk yüzme tarihinde ilk defa final yüzdük, bu çok gurur verici bir şey. Önümüzdeki yıl Almanya'da yapılacak olan Avrupa Şampiyonası'nda şanlı bayrağımızı göklere çekip, İstiklal Marşımızı okutacağıma inanıyorum” diye konuştu.

Yüzme sporuna, antrenörü Osman Çullu vasıtasıyla 8 yaşında başladığını belirten Kahramanmaraşlı Beytullah Eroğlu, şunları anlattı:

“2007 yılında normal can simitsiz yüzmeye başladım. Çünkü suyun üzerinde durmak benim için zordu, onu da başardım. 2007 yılından bu yana hep Türkiye şampiyonlukları benimdi. Geçen hafta Kahramanmaraş'ta yapılan Türkiye Şampiyonası'nda yedi yarışa girdim, altısından birinci oldum, bir de Türkiye rekoru kırdım. En büyük hedefim 2012 Londra Olimpiyatları'nda dereceye girmek.”

Azmiyle büyük başarılara imza atan ve engelli vatandaşlara örnek olan Beytullah Eroğlu, engelli insanların toplumsal ve sosyal faaliyetlere katılmasını tavsiye ederken, “Gerçekten çok mutlu olacaklarına inanıyorum. Onların mutlu olmasının da tüm halkımızı mutlu edeceğine inanıyorum” diye konuştu.

“SPOR YAPSINLAR”

Dünya Engelliler Yüzme Şampiyonası'nda 100 metre kurbağalamada altıncılık alan Özlem Baykız da elde ettiği dereceden dolayı büyük sevinç yaşadı. Baykız, “Bizim için çok önemli. Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdik, final yüzerek dünya altıncılığıyla döndük. Hedefimiz 2011'de yapılacak Avrupa Şampiyonası'nda ikincilik ve 2012 Olimpiyatları'nda dereceye girmek” diye konuştu.

Yüzme sporuyla uğraşırken hiçbir zaman zorluk çekmediğini belirten Baykız, spor yapmanın güzel olduğunu vurguladı. Baykız, engellilere “Onlara da buradan sesleniyorum, spor yapsınlar, sporla yaşamak çok güzel” dedi.

“BU İŞE GÖNÜL KOYDU, ENGELLİLERİ YÜZMEYE KAZANDIRDI”

Bedensel Engelliler Yüzme Milli Takımı Antrenörü Osman Çullu da, yıllardan beri engelli sporuyla uğraştıklarını, birçok branşın yanında yüzmenin ana branş olarak devam ettiğini söyledi.

Dünya Şampiyonası'nda katıldıkları 8 yarışta da Türkiye rekoru kırdıklarını belirten Çullu, şunları söyledi:

“Sporcularımın performansı olmayacak derecede yüksekti. Özlem, bir final yüzdü ve altıncı oldu. Beytullah 2 final yüzdü, iki finalde de altıncı oldu. 3 dünya altıncılığını, Türkiye tarihinde engelliler branşında ilk defa kazandırdık. Bugüne kadar dünya şampiyonalarında hiç finale kalmamıştık. Bundan sonra hedefimiz büyüdü. 2011'de Avrupa Şampiyonası'nda altın madalyayı hedefliyoruz. Daha sonraki hedefimiz de 2012 Olimpiyatları'nda önce final, finale kaldıktan sonra da ilk üçte bir yer bulmak.”

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hulusi Kalender ise 13 branşta engellilere hizmet ettiklerini, kendisinin yüzme branşından sorumlu olduğunu belirterek, “Özellikle üç tarafı denizlerle çevreli bir ülkede milli yüzücülerin Kahramanmaraş'tan çıkmasının nedeni, Osman Hocamın bu işe gönül vermesi ve engelleri tek tek toplayarak yüzmeye kazandırmasıdır” dedi.

HÜRRİYET