Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
Engellilerin derdi oylama engelleri
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Engellilerin derdi oylama engelleri (Okunma sayısı 1051 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
Engellilerin derdi oylama engelleri
«
:
Ağustos 29, 2010, 02:07:31 ÖS »
Bu da oyun rengini refakatçinin insiyatifine bırakıyor. Hareket engeli olan 300 bin engelli içinse sandığa ulaşmak çok zor. Engelliler, Seçim Kanunu'nun 72'nci maddesinde yer alan "YSK sakatların oy kullanması için gerekli tedbirleri alır" hükmünün hayata geçirilmesi çağrısı yapıyor. Meclis'in ilk görme engelli milletvekili AK Partili Lokman Ayva, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) yıllardır yapılan müracaatlara tepkisiz kaldığını belirterek, "Tek istediğimiz eşit şartlarda oy kullanabilmek. Seçim Kanunu'nun 72'nci maddesindeki 'YSK sakatların oy kullanması için gerekli tedbirleri alır' hükmünün gereği yapılmıyor. Hükümete bu konuyla ilgili soru önergesi verdim. Gelen yanıtta 'YSK Başkanlığı tarafından ilave tedbirler istenilmesi halinde maddi ve manevi hiçbir fedakarlıktan kaçınılmayacaktır' denildi. Ama YSK hâlâ gerekenleri yapmıyor" dedi. Yaşananları Avrupa Konseyi'ne de şikâyet ettiğini söyleyen Ayva, "47 ülkede seçimlerin nasıl yapıldığını kontrol ediyorlar. Talebimizi yerinde görürlerse gelip, engellilerin yaşadıkları sorunları gözlemleyecekler" dedi. Ayva, engelliler için isteklerini şöyle sıraladı:
NE YAPILMALI?
Engelliler oy kullanacakları sandıklar için evlerinden alınsın. Oy mahalline getirilsin.
Üst katlarda veya alt katlarda bulunan sandıklar, görevlilerle engellilinin bulunduğu yere getirilsin.
Görme engelliler için kabartma yüzeyli oy pusulaları olsun.
Yoksa refakatçı veya sandık başkanının nezaretinde oy kullanan görme engellilinin oyunun rengini kendisi dışında herkes belirliyor. Ben bunları görme engelli olarak çok yaşadım.
Sabah Gazetesi
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız