*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Tekerlekli sandalye almak nekadar zor?  (Okunma sayısı 1190 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
Tekerlekli sandalye almak nekadar zor?
« : Ağustos 16, 2010, 04:48:35 ÖS »

İŞTE MİLLİ TENİSCİMİZ EBRU BULGURCU'NUN YAŞADIKLARI

Türkiyede tekerlekli tenis sandalyesi almak için yaşadıklarım...

Aylar önce tekerlekli sandalye tenisinde daha başarılı olmak için daha iyi bir tekerlekli sandalye alabilmek için girişimlerim oldu. Ancak öğrendim ki Türkiye'mde bunu gerçekleştirebilmek gerçekten de oldukça zor muş.
Türkiye'de araştırmamıza göre sandalye ithal ediliyormuş!!!!! 10.000 EURO luk fiyatından başla, 3-4 bin Euroluk fiatına kadar bu fiyatlar karşısında hayretlere düştük.. ama almak zorundaydım .. ve bütçemize uygun olanından bir tane almaya karar verdik .. ama ne mümkün..!! zira sandalye özel yapılınca ölçü gerekli ve Türkiye'de ölçü alabilecek tek bir kişi sıra kadem basmış - Avrupa'daymış.

Türkiye'de engelli spor da önde gelen vakıflardan birine başvurdum .. herkesin bildiği oldukça tanınmış bir vakıf.. Milli olduğum için aslında bedava almam için hakkım varmış, çünkü Paralimpic için namzettim fakat nasıl oluyorsa veremiyorlarmış..Bunu anlayabilmek mümkün değil !! Dilersen sana satabiliriz dendi.. onada tamam dedim .. ölçü vermek gerekli ancak ölçü alabilecekl kimse yok !! tek kişi yurt dışında..!! Başka firmalarla görüştüm aldığım cevap biz size kısa süre içerisinde dönücez lütfen bekleyin.. günler geçti tekrar aradık yine aynı cevap ..Acaba tek bir sandalye istediğim için mi bu umursamazlık ?? sadece bir tane istediğim için mi küçümseniyorum ?? yada nasıl olsa engelli parası yoktur.. ve sponsor bulup da alamaz.. mı deniyor? ( aslında sanırım bu biraz değiştirilerek yüzüme de söyledi ) yaşadıklarım şaka gibi gerçek oldğuna bende inanmak istemiyorum ama ne yazık ki gerçek..

Son olarak Bu sıkıntılı zamanlarımda çok fazla bilgisi olmadığı için yanlış yapmaktan korkmasına rağmen bana ölçü alınımının da yardımcı olan basketbol oyuncusu arkadaşıma tekrar teşekkür ederim. onun desteği ile yurt dışından bir başka arkadaşımın yardımı ile siparişi verdim sonunda..

Engelliler Sitesi