*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: YÖK'ten engelli öğrencilere kolaylık  (Okunma sayısı 1171 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
YÖK'ten engelli öğrencilere kolaylık
« : Ağustos 16, 2010, 04:22:56 ÖS »

YÖK, engelli öğrencilerin öğrenim hayatlarını kolaylaştırmak için hazırladığı "Yükseköğretim Kurumları Özürlüler Danışma ve Koordinasyon Yönetmeliği"ni yeniden düzenledi. Üniversite okuyan özürlü öğrencilerin ihtiyaçlarını belirlemek ve yükseköğretim kurumları arasında koordinasyonu sağlamak üzere, "Yükseköğretim Kurulu Özürlü Öğrenciler Komisyonu" oluşturulacak. Komisyon, özürlü öğrencilerin öğrenim hayatlarını desteklemek, öğrenim ve eğitim süreçlerine tam katılımlarını sağlamak amacı ile sorunlarını belirleyerek çözüme yönelik gerekli planlamaları yapacak. Özürlü öğrencilere uygun eğitim araç-gereçleri, ders materyalleri, ders geçme ve sınav koşullarının hazırlanmasına yönelik standartları oluşturacak. Özürlü öğrencilerin yatay ve dikey geçiş ile ders denkliklerinin ölçütlerini düzenlemek üzere önerilerini ilgili kurullara da sunacak olan komisyon, üniversite yerleşkelerinin özürlülere göre düzenlenmesine ilişkin yapılanmaları da takip edecek. Özürlülerle ilgili derslerin veya konuların yükseköğretim kurumlarının lisans programlarına alınması yönünde de çalışmalar yürütecek.

Samanyolu Haber