*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelli babasının feryadı  (Okunma sayısı 1032 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
Engelli babasının feryadı
« : Ağustos 08, 2010, 02:30:31 ÖÖ »

Ailesi Konya’da ikamet eden ve şuan iş gereği Kars’ta çalışan Kemallettin Kotuk, hiçbir gerekçe gösterilmeden çocuğuna Konya Emirgazi Kaymakamlığı tarafından özürlü maaşı verilmediğini iddia etti.

Kotuk, “Konya Numune Hastanesi tarafından 2022 Sayılı Ağır Özürlüler Yasası gereğince çocuğuma “Özürlü Sağlık Raporu” verildi. İlk kez özürlü maaşı almak için başvurduk ama maaş verilmedi. Şuan çok zor durumdayım.” dedi.

Hastaneden verilen raporda çocuğunun, yüzde 70 özürlü olduğunu da belirten baba Kotuk, “Kaymakamlığa iki kez gittim ama bir türlü bu sorunumu çözemedim. Çocuğum zihinsel engelli neden maaş verilmediğini bir türlü anlayamazken birde üzerine icrayla karşılaştım. Konya Ereğli 1. İcra Dairesinden, işçi borcumdan dolayı da 2 bin 731 TL’lik bir icra yazısı evime gönderilmiş. Daha çocuğumun sorununu çözemeden ikinci bir sorunun daha çıkması beni çok zor durumda bıraktı.” diye konuştu.

Yetkililerden çocuğuna maaş bağlanmasını isteyen dertli baba, “Artık tamamen sıkıntıdayım. Ne yapacağını şaşırdım. Ne olur bana yardım etsinler.” diye haykırdı.

(SE-BA-S) KARS (KHA) – SERHAT ERYOLCU

Kars Haber