*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Zihinsel Engelliler Yaz Kampında  (Okunma sayısı 954 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
Zihinsel Engelliler Yaz Kampında
« : Temmuz 24, 2010, 02:01:34 ÖÖ »

Zonguldak'ta faaliyet gösteren özel engelli okulunda eğitim gören zihinsel engelliler için düzenlenen yaz kampında spor, deniz ve akşam yapılan eğlencelerle çocuklar tatil yapmanın keyfini yaşıyor. Kampta davul-zurnalı, köçekli yapılan eğlence de zihinsel engelliler gecenin ilerleyen saatlerine kadar Oyun oynayarak hoşça vakit geçirdi.

Zonguldak Özel Birimleri Destek Eğitim Derneği ile Özüm Özel Eğitim Okulu tarafından Kozlu Beldesi'ndeki Değirmenağzı sahilinde yaz kampı düzenlendi. Kampa katılan 25 engelli, eğitmenleri nezaretinde geceyi çadırda geçirirken, gündüzleri ise spor yaparak, denize girerek ve pratik eğitimler yapıyor. Akşamları ise davul zurna ve köçek eşliğinde yapılan eğlencelere ortak oluyorlar. Kampa katılan engelliler, köçekle birlikte kendilerini müziğin ritmine kaptırarak gecenin ilerleyen saatlerine kadar hoşça vakit geçiriyor.

Okulun ortaklarından Şaban Kayış, bu yıl ilk kez düzenledikleri yaz kampına 25 zihinsel engelli öğrencinin katıldığını belirterek, "Amacımız, hayatın her yönünde dezavantaj yaşayan bireylere bir tatil yaptırarak yaşam enerjisi, motivasyonlarını en üst seviyelere çıkarmaktır. Bu çocuklarımızın normal insanlar gibi tatil yapma şansları yok. Biz ebeveynleri olarak, aileleri olarak, eğiticiler olarak kırsaldan gelen bu öğrencilerin moral almalarını sağlamak istiyoruz. Yaz kampı çok iyi geçiyor, öğrencilerimiz çok iyi keyif alıyorlar. Zonguldak sahil kenarında olmasına rağmen hiç denize girmemiş çocuklarımız var. Bu çocuklar ilk kez denize girmenin keyfini yaşıyorlar. Bu kampı önümüzdeki yıllarda da devam ettirmek istiyoruz" dedi.

Haberler