Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
İşte Türkiye'nin 'Yağmur Adam'ı
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: İşte Türkiye'nin 'Yağmur Adam'ı (Okunma sayısı 1097 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
İşte Türkiye'nin 'Yağmur Adam'ı
«
:
Temmuz 11, 2010, 02:08:58 ÖS »
Sinemanın başyapıtları arasında yer alan Yağmur Adam filminde ünlü aktör Dustin Hoffman'ın canlandırdığı otistik dahi Raymond karakteri İzmir'de gerçek oldu. 18 yaşındaki Can Aktürk, insanı şaşkına çeviren zekası ve spordaki başarılarıyla dikkat çekiyor
Herhangi bir tarihin hangi güne denk geldiğini birkaç saniyede bilen, telefon numaralarını hafızasında tutabilen Can Aktürk, yüzmede aldığı birinciliklerin yanı sıra Güney Afrika'daki Engelliler Dünya Kupası'nda da Türkiye'nin kalesini koruyacak.
Doğumundan sonra oğlu Can'da bir tuhaflık olduğunu sezinlemeye başladıklarını anlatan baba Hüseyin Aktürk, "Can'a 3 yaşında otizm teşhisi konuldu. Şimdi diğer otistiklerin yanında çok daha uyumlu ve sakin görünse de 10 yaşına kadar dizginleyemiyorduk" dedi. Aldığı eğitim ve sabır sayesinde Can'ın bu duruma geldiğini aktaran baba, oğlunun yeteneklerini ise çok geç fark ettiklerini bildirdi. Can'ın hafızasının arkadaşlar tarafından fark edildiğini vurgulayan baba, "Sorularımıza verdiği cevaplar karşısında hayretler içerisinde kaldım" diye konuştu.
Sabahat Akşıray Otistik Çocuklar Merkezi'nde beden eğitimi öğretmeni olan baba Aktürk şöyle devam etti: "Can'a bunu sorduğumuz zaman açıklayamıyor. Benim tahminim aklında belli günleri var. O günlerden yola çıkarak hesap yapabiliyor ama nasıl bu kadar hızlı yaptığını bilmiyorum.
"Sadece tarihleri değil, telefon numaralarını da aklında tutabilen Can, bu yeteneğini de "Her gün rehbere bakıyorum, bu sayede telefon numaralarını aklımda tutabiliyorum" diye açıkladı. Hüseyin Aktürk, oğlunun tanıştığı bir insanla 10 yıl sonra da karşılaşsa adını hatırlayacağını belirtti.
BAŞARILI BİR SPORCU
Türkiye Engelliler Yüzme Şampiyonası'nda ikinciliği ve Türkiye'deki çok sayıdaki yarışmada birincilikleri bulunan Can, Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın gidemediği Güney Afrika'daki Dünya Kupası'nda Türkiye'yi de temsil edecek. Can, Engelliler arası futbol karşılaşmasında Türkiye'nin kalesini koruyacak.
HOFFMAN VE CRUISE BAŞROLDE
Yağmur Adam (Rain Man) isimli film, Los Angeles'ta yaşayan Charlie (Tom Cruise) ile varlığından bile haberdar olmadığı otistik kardeşi Raymond'ın (Dustin Hoffman) başından geçenleri anlatıyor. Film vizyona girdiği 1988'de milyonlarca kişi tarafından izlenmişti.
Bugün
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız