*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Türk sporunun onur gecesi  (Okunma sayısı 1112 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
Türk sporunun onur gecesi
« : Nisan 08, 2010, 01:52:34 ÖS »

Vazgeçilmez bir klasik olan Milliyet Yılın Sporcusu ödülleri yine göz kamaştıran bir törenle sahiplerini buldu. 56.Yılın Sporcusu Anketi’nde kürsüyü paylaşanlar, seçkin konukların önünde ve alkış yağmuru altında taç giydi

MİLLİYET’in Türk sporunun vazgeçilmez geleneklerinden biri haline gelen dev organizasyonu 56. Yılın Sporcusu Anketi’nde zirveyi paylaşanlar ödüllerini rüya gibi bir gecede muhteşem bir törenle aldılar. Cola Turka’nın ana sponsorluğunda Ortaköy Esma Sultan Yalısı’nda yapılan törene spor, siyaset ve iş dünyasının bir çok ünlü ismi katıldı.

Milliyet’in 2009’da yılın sporcusu olarak kürsüye çıkardığı isim tekvandonun dünya ringlerindeki efsane ismi üç dünya şampiyonu apoletli devi Bahri Tanrıkulu oldu. Tanrıkulu davetlilerin coşkulu alkışları arasında çıktığı podyumda ödülünü Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak ve Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan’ın elinden aldı.

Karaosmanoğlu’nun ödülü Güler’den

Kocaeli Kağıtspor’da amatör sporlara kapılarını ardına kadar açan Kocaeli Büyük Şehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, bu anlamlı girişiminin karşılığını Milliyet okurları tarafından Yılın Spor Adamı seçilerek gördü. Karaosmanoğlu muhteşem gecede büyük ödülü İstanbul Valisi Muammer Güler’in elinden aldı.

Beşiktaş’ın “çifte kupayla” tarihe geçtiği geçen sezonun başmimarı kuşkusuz adını “üç büyükleri” çalıştıran tek teknik adam olarak tarihe yazdıran Mustafa Denizli idi. Denizli coşkulu alkışlar altında çıktığı podyumda Yılın Antrenörü ödülünü Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hanzade Doğan Boyner’in elinden aldı.

Beşiktaş tam kadro

Genç yaşına rağmen kaptanlık gibi ağır bir sorumluluğun yükünü başarıyla taşıyan Galatasaray ve milli takımın yıldız oyuncusu Arda Turan, Yılın Futbolcusu unvanının sahibi oldu.

2008-2009 sezonunda lig şampiyonluğunun yanı sıra Türkiye Kupası’nı da müzesine götürerek Cola Turka Yılın Takımı unvanını fazlasıyla hak eden Beşiktaş Futbol Takımı coşkulu alkışlar arasında adeta gövde gösterisi yaptı. Yönetici, teknik kadro ve futbolcularıyla tam kadro podyuma çıkan siyah-beyazlı ekibin ödüllerini Ülker Gıda İçecek Sakız ve Şekerleme Grubu İçecekten Sorumlu Başkan Yardımcısı Şener Astan verdi.

Duygusal anlar Dostluk ve centilmenlik konusunda kolay kolay unutulmayacak dersler veren ve kısa süre önce aramızdan ayrılan Galatasaray’ın merhum başkanı Özhan Canaydın’a verilen Namık Sevik Şükran Ödülü salonda vefa rüzgârları estirdi. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ödülü alkışlar arasında oğlu Murat Canaydın’a verdi.

Namık Sevik Ödülü ise onun ilk öğrencilerinden biri olan gazetemiz yazarlarından Ercan Güven’e gitti. Güven’in ödülünü Doğan Gazetecilik İcra Kurulu Başkanı Servet Topaloğlu verdi.

Namık Sevik Hizmet Ödülü ise geleneksel anketin tarihinde ilk kez iki isim arasında paylaşıldı. Tesisleşme konusunda büyük adımlar atan Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık ile Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’na sınıf atlatarak dünyanın en saygın turları arasına sokmayı başaran Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu bu ödülün sahibi oldu.

Karabıyık ve Müftüoğlu ödüllerini İçişleri eski Başkanı İsmet Sezgin ile Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın elinden aldı.

Namık Sevik Onur Ödülü de bir ilki yaşayarak iki sporcuya gitti. Dünya Şampiyonası’ndan altın madalya ile dönen iki bedensel engelli okçumuz Gizem Girişmen ve Mustafa Ak ödüllerini Başbakan eski yardımcı Hüsamettin Özkan’dan aldı.

Cola Turka’ya plaket

Muhteşem gecenin sponsorluğunu üstlenen Cola Turka’ya teşekkür plaketini ise Spor Müdürümüz Cem Şengül Ülker Gıda İçecek Sakız ve Şekerleme Grubu İçecekten Sorumlu Başkan Yardımcısı Şener Astan’a verdi.

‘Ödül herkesin’

56. Milliyet Yılın Sporcusu Ödül Töreni’nde, Yılın Antrenörü seçilen Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, ödülünü Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hanzade Doğan Boyner’in elinden aldı.

Siyah-beyazlı takımın başarılı çalıştırıcısı aldığı ödül nedeniyle oy kullanan Milliyet okurlarına teşekkür etti. Denizli gecede yaptığı konuşmada bu ödülde sadece kendisinin değil Başkan Yıldırım Demirören, yönetim kurulu üyeleri, futbolcular ve tesislerde çalışan personelin de payı olduğunu dile getirdi.

Arda’dan teşekkür

Sivas deplasmanında olduğu için geceye katılamayan Arda Turan’ın ödülünü Spor Müdürümüz Cem Şengül kısa süre önce Metin Oktay Tesisleri’nde teslim etti. Yıldız Futbolcu bu ödüle layık olmaya çalışacağını dile getirerek salondaki dev ekrandan konuklara ve Milliyet okurlarına teşekkür etti.

‘Milliyet öncü oluyor’

Bakan Özak, 56 yıllık geleneğin Türk sporu için önemli bir misyon olduğunu belirtti, “Amatör sporcuların bu anketi dört gözle beklediğini iyi biliyorum” dedi
Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, gecemize katılarak kısa bir de konuşma yaptı.

Özak, Milliyet gazetesinin 56 yıldır önemli bir misyon üstlendiğini belirtti ve şöyle devam etti:

“Başarılı olan sporcuları halk oylaması ile seçmek ve onları teşvik etmek önemli bir girişim. Milliyet bunu yıllardır yapıyor. Hatta ben bile gençlik yıllarımda Nazmi Bilge ve Metin Oktay için oy kullanmıştım. Özellikle amatör sporcular bu anketi dört gözle bekliyor”.

Bakan Özak, Ülker gibi bir kurumun da böyle oluşumların yanı sıra spora verdiği desteği takdirle karşıladıklarını da belirtti ve şunları söyledi:

“Biz lisanslı sporcu sayısını çoğaltmak adına girişimlerimizi artırdık. Sporu okullarda daha verimli hale getirmek Milli Eğitim ile ortaklaşa projeler üretiyoruz. Sporun tanıtım gücüne Fransa’da voleybol şampiyonasında bir kez daha gördük. AB’ye girmemizi istemeyen Fransız takımı Fenerbahçeli kızlarımız mağlup etti. Bunun anlamı çok büyük. Birçok organizasyon düzenleyeceğiz ve talip olduklarımız da var, hükümet olarak bunların arasındayız”.

‘Tartışılmaz referandum’

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Tayfun Devecioğlu yaptığı açılış konuşmasında, 56 yıldır düzenlenen yılın sporcusu anketinin, 60. yılını kutlayan Milliyet’in en köklü geleneklerinden biri olduğunu vurguladı.
Devecioğlu, yarım asrı aşkın süredir aynı heyecan ve prestijle sürmesininin, Milliyet’in yayın politikasının genelinde olduğu gibi sporda da güvenilir ve tarafsız haberciliğinden kaynaklandığını belirtti ve şöyle devam etti:

“Türkiye’de referandumun yoğun şekilde tartışıldığı bugünlerde, biz yarım asırdır tartışılmayan mini referandumumuzu gelenekselleştiği şekilde gerçekleştirdik. Ben huzurlarınızda kazananlarla birlikte, tüm yılın sporcusu adaylarını ve onların yetişmesinde emeği geçenleri kutluyorum. Ayrıca bu geleneği başlatıp kurumsallaştıran merhum Namık Sevik ile Türk sporunda ezeli rakiplerin başarılarının bile gönülden alkışlanabileceğini gösteren centilmen spor adamı merhum Özhan Canaydın’ı rahmetle anıyorum”.

Milliyet