*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engellere karşı raket savuruyor  (Okunma sayısı 1032 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
Engellere karşı raket savuruyor
« : Mart 16, 2010, 02:22:13 ÖÖ »

12 yıl önce kaza geçirip felç olan eski manken Nuray Göncü, hayata bu kez basketbol ve badmintonla tutundu. Bedensel Engelliler Şampiyonası'nda üçüncü olan Göncü'nün hedefi Avrupa Şampiyonası...

Bedensel Engelliler Badminton Türkiye Şampiyonası’nda 3’üncü olan 32 yaşındaki Nuray Göncü, hayata sporla tutundu. 1998 yılında geçirdiği bir kaza sonrası felç olan ve tekerlekli sandalyede yaşamını sürdüren eski manken Göncü, hedefinin badminton ile büyük başarılar yakalayıp milli takıma kadar yükselmek olduğunu söyledi.

Samsun’da dün Atatürk Spor Salonu’nda başlayan Bedensel Engelliler Badminton Türkiye Şampiyonası’na 12 ilden 47 sporcu katıldı. Şampiyonaya Antalya’dan katılan Nuray Göncü, hayat hikâyesiyle yürekleri burktu. Bir dönem mankenlik de yapan Göncü’nün kaderi, 1998 yılında gittiği bir düğünde balkonun ağırlıktan çökmesi üzerine kâbusa dönüştü. Balkonun çökmesiyle sırtüstü yere düşen Göncü, ağır şekilde yaralandı. Kaza sonucu omuriliğindeki sinirlerin zedelenmesiyle felç olan ve mankenliği bırakmak zorunda kalan Göncü, hayatı bırakmayarak dört elle sarıldı.

Bedensel engelli sporculardaki azmi gördükten sonra basketbol oynamaya başladı. Antalya Gençlikspor Kulübü’nün Bedensel Engelliler Basketbol Takımı’nda oynayan Nuray Göncü, başka bir spor dalı badmintonla da hayattaki engellere karşı mücadelesini sürdürüyor. Samsun’da yapılan Bedensel Engelliler Badminton Türkiye Şampiyonası’nda üçüncü olan Göncü, şunları söyledi:

“Bu spor sayesinde hayatım daha renkli hale geldi. Engelli olmadan önce de basketbol ve voleybol oynuyordum. Tekerlekli sandalyeye mahkûm olduktan sonra da spordan kopmadım. Badminton çok yeni bir spor dalı. Kendimi bu alanda da geliştirmek istiyorum. O nedenle şampiyonaya katıldım. Amacım ileride Avrupa ve Dünya şampiyonalarına katılarak badmintonla ülkemi temsil etmek. Hayatta her şey insanlar için. O nedenle yaşama azmimden ve hayata dair umutlarımdan hiçbir şey kaybetmedim.”

Radikal