*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Zihinsel engelliye tecavüz: 17.5 yıl hapis  (Okunma sayısı 1041 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
Zihinsel engelliye tecavüz: 17.5 yıl hapis
« : Mart 09, 2010, 12:44:29 ÖS »

Samsun’un İlkadım ilçesinde komşusunun zihinsel engelli çocuğunu alıkoyup tecavüze kalkıştığı iddiasıyla yargılanan 79 yaşındaki emekli polis, 17 yıl 6 ay hapse mahkum oldu.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada, yaklaşık 3 yıl önce Zeytinlik Mahallesi’ndeki olayda, komşusunun 10 yaşındaki zihinsel engelli çocuğu Ş.D’yi para verme bahanesiyle kandırıp evine çağırarak tecavüze kalkıştığı ve söz konusu çocuğu tehdit ettiği iddia edilen 79 yaşındaki emekli polis Mehmet Sezen’in yargılanmasına devam edildi.

Duruşmada olay nedeniyle 2 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye olan sanık hazır bulundu.

Hırsızlık suçlarından da sabıkası olduğu öğrenilen sanık, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Suçlamanın doğru olmadığını öne süren sanık, "Zaman zaman kapımın önünde top oynayan çocukları gürültü yaptıkları için kovardım. Bu nedenle bu çocuğun annesiyle münakaşamız olmuştu. Bunun için çocuğun annesi bana, ’Senin başına ne işler açacağım görürsün’ diyerek beni tehdit etmişti. Bu nedenle bana iftira atıyorlar. Çocuk benim torumu yaşımdadır. Zaten yaşlı ve hasta biriyim. Beraatimi istiyorum" dedi.

Savunmanın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığı 17 yıl 6 ay hapis ve 3 bin TL para cezasına mahkum etti.

Milliyet