Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
Okuma yazmada engel yok
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Okuma yazmada engel yok (Okunma sayısı 1069 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
Okuma yazmada engel yok
«
:
Şubat 15, 2010, 01:08:36 ÖS »
Okuma yazma kurslarının çok zor geçtiğini anlatan GAP Görme Engelliler İlköğretim Okulunda görev yapan Hasan Yanarateş, "Görme engelli kardeşlerimize okuma yazma öğretmek çok zor bir süreç gerektiriyor. Bu öğrenme durumu tamamıyla kişinin bireysel yeteneğine ve parmak ucu algılama biçimine dayanıyor. Sıfırdan eğitme aldığımız bir görme engelli arkadaşımız, okuma yazmayı iki ayda da öğreniyor bir ayda da öğrenebiliyor. Bu durum kişiden kişiye değişim gösterebiliyor. Okuma yazma kurslarını grup halinde ve bireysel olarak veriyoruz ama genelde bireysel olarak ilgilenmek gerekiyor. Özel alfabeden oluşan tablomuzdan görme engelli arkadaşlarımız bu yazıları görmedikleri için dokunma yoluyla öğreniyorlar. Okuma yazma öğrenme de kişinin gayretine ve yeteneğine göre değişiyor" dedi.
İngilizce kursu veren eğitmen Ayben Katırcı ise, "Okulda İngilizce dersi gören görme engelli öğrencilerimize buradaki derslerle yardımcı olmaya çalışıyoruz" diye konuştu. "Çalışmalar anlamında iki ay önce okuma yazma ve İngilizce kursu başlattık" diyen Altı Nokta Körler Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hacı Karabay ise, "Lise ve dengi okullarda eğitim gören görme engelli kardeşlerimizin daha çağdaş seviyeye gelmesi için kendi eğitimcimiz tarafından bu kursları veriyoruz. Ayrıca Gaziantep'te görme engelli okulu olmasına rağmen, okula gidememiş ya da bu okulu bilmeyen görme engellilere de okuma yazma kursları veriyoruz. Bu şekilde ileriki zamanlarda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı belge ile Açık Öğretimlere kayıt ettirerek gelecekteki yaşamlarına destek olmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
Beyaz Gazete
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız