Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
Üretip satıyorlar
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Üretip satıyorlar (Okunma sayısı 1129 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
Üretip satıyorlar
«
:
Şubat 14, 2010, 12:45:35 ÖS »
Balıkesir İl Özel İdare Eğitim Uygulama ve Mesleki Eğitim Merkezi'nde eğitim gören ağır derecedeki zihinsel engelli öğrenciler üretmenin mutluluğunu yaşıyor.
Beş bölümden oluşan mesleki eğitim merkezinin seracılık bölümünde faaliyet gösteren zihinsel engelli öğrenciler okulun bahçesindeki serada kendi yetiştirdikleri marulları satıp gelir elde etti. Toplum Destekli Polislik Bürosu'nda gerçekleşen faaliyet sırasında engelli öğrenciler büyük mutluluk yaşadı. Polisler tanesi 1 lira olan marulların hepsini satın aldı.
İl Özel İdare Eğitim Uygulama Okulu ve Mesleki Eğitim Merkezi'nde öğrenim gören engelli öğrenciler, Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nde marul satışı yaptı. Para kazanmanın keyfini yaşayan engelli öğrencilere destek olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten polisler de çocuklarla birlikte güzel bir gün geçirdiler. Balıkesir Emniyet Müdür Yardımcısı Erhan Alkaya ve Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Halil İbrahim Adıgüzel, bu organizasyonu destek amaçlı olarak düzenlediklerini, kendilerine gelen talebi hiç düşünmeden kabul ettiklerini söyledi. Erhan Alkaya, toplum destekli polisliğin amaçlarından birinin toplumda karşılıklı anlayış ve hoşgörüyü sağlamak, bunun için elverişli ortamların oluşmasına katkıda bulunmak olduğunu kaydetti. Alkaya, "Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nin sürekli faaliyetleri var. Arkadaşlarımız bu özürlüler okulundaki gençlerimizin yetiştirmiş olduğu marulları biz de destek vermek adına burada rahat satış yapsınlar diye davet ettik. Onlarla hem kaynaşalım, hem de faaliyetlerini hep beraber görelim istedik. Biz de ürünleri karşılığında onlara katkıda bulunarak yardımcı olmaya çalışacağız. Her türlü desteği de istedikleri anda hep yanlarında olarak vereceğiz. Öğretmenlerine de teşekkür ediyoruz" dedi. Müdür yardımcısı Erhan Alkaya, toplantı nedeniyle etkinliğe katılamayan İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın adına da 10 adet marul satın aldı. Toplam 50 marul 5 dakikada tükendi.
ORGANİK MARUL ÜRETİP SATIYORLAR
İl Özel İdare Eğitim Uygulama Okulu ve Mesleki Eğitim Merkezi'nde ilköğretim çağındaki engelli çocuklara 2 öğretmen tarafından seviyelerine uygun olarak 8'er kişilik sınıflarda eğitim verildiği bildirildi. Daha önce de Milli Eğitim Müdürlüğü ve bazı okullarda marul satışı yapan sera bölümü öğrencileri Hakan Erden, Hüseyin Türedi, Yalçın Dönmezoğlu, Recep Demir, Fatih Gökgün, İzzet Dağlı, Ömer Türkyılmaz, Mertcan Çakmak ve Mustafa Özgür, polislerin arasında ayrı bir heyecan yaşadı. Okul öğretmenlerinden Haluk Gökçe, "Okulumuz özürlüler okuludur. Ağır derecede zihinsel engellilere eğitim veriliyor. 8-14 yaş eğitim sonra iş eğitimi adı altında 5 bölümümüz var, bunlardan bir tanesi seracılık. Biz seracılık bölümündeyiz. Okulun arkasında 300 metrekarelik bir seramız var. Öğrencileri daha aktif hale getirmek, bu çocukların da bir şeyler yapabileceğini göstermek amacıyla bu çalışmayı yapıyoruz. Ürünler tamamen organik, öğrencilerin katkısıyla toprak işlemeden başlayıp fide dikimi, yetiştirilmesi, sulanması, yabancı otların temizlenmesine kadar çalışıyoruz. Belli bölümlerini bizim kontrolümüzde yapmaya çalışıyorlar. Bunların ihtiyaç sahibi değil üretebilen bireyler olduğunu göstermeyi amaçlıyoruz. Öğrenciler bir şeyler yaptığını görünce hayalleri de değişmeye başlıyor, üretmenin mutluluğunu yaşıyorlar. Marulları kendilerine veriyoruz evlerine götürüp kendi ürettiklerini gösterebiliyorlar, iş sahibi olduklarını hissedip evlenmeyi dahi isteyenler oluyor. Bize destek verdikleri için Toplum Destekli Polisimize teşekkür ediyoruz. Çok keyifli bir faaliyet oldu" dedi.
Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Halil İbrahim Adıgüzel ve personeli tarafından öğrencilere meyve suyu ve kuru pasta ikramında bulundu. Öğrenciler ikram sırasında da çizgi film izleyerek polislerin desteğinden büyük keyif aldı.
Beyaz Gazete
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız