Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
Şiddet hattı 112 gibi!
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Şiddet hattı 112 gibi! (Okunma sayısı 1066 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
Şiddet hattı 112 gibi!
«
:
Şubat 13, 2010, 03:13:57 ÖS »
Kavaf, bu bağlamda mevcut işleyişteki aksaklıkların giderilmesi için polisle sıkı bir iş birliğine girdiklerini, artık Alo 183’e gelen ihbarları hemen polise bildirerek olaya müdahale ettiklerini kaydetti. Alo 183’e gelen çağrıların titizlikle değerlendirildiğini söyleyen Kavaf, “Özellikle dezavantajlı gruplar, yanlarında devletin olduğunu hissetmelidir. Problemlerini ulaştıracak bir merciye ulaşmada sıkıntı yaşamamalıdır. Alo 183 bu amaçla kuruldu ve bu yönde faaliyetlerini sürdürüyor” diye konuştu.
Alo 183’ün, istismara uğrayanlara psikolojik destek verilmesinden, hukuki ve ekonomik anlamda danışmanlığa kadar pek çok konuda hizmet verdiğine işaret eden Bakan Kavaf, şöyle devam etti: “Çocukların korunması, kadın konukevleri, evlat edinme, koruyucu aile, kuruluşlarımızda gönüllü çalışma, ayni-nakdi yardım, engelli kimlik kartı, engelli ve yaşlı aylığı gibi konularda destek ve yardım yapılıyor. Hukuki desteğe ihtiyacı olanlar, baroların adli yardım bürolarına yönlendiriliyor, acil müdahale edilmesi gereken durumlarda ise o ildeki Acil Müdahale Ekip Sorumlusu aranıyor.”
2009 yılında gelen 23 bin 144 çağrının 810’una, güvenlik güçleri aracılığıyla işlem yapıldı. Vatandaşın Alo 183’ten 7 gün 24 saat bilgi edinebileceğini kaydeden Bakan Kavaf, “Alo 183’ü; toplumun her kesiminden vatandaş arıyor” dedi.
Türkiye Gazetesi
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız