Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
Engellerini Aşan Ömer Şiirlerini Kitapta Topladı
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Engellerini Aşan Ömer Şiirlerini Kitapta Topladı (Okunma sayısı 1175 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
İleti: 20677
SiTe YöNeTiCiSi
Engellerini Aşan Ömer Şiirlerini Kitapta Topladı
«
:
Şubat 12, 2010, 04:48:18 ÖS »
Sakarya'da doğum sırasında oksijensiz kaldığı için bedensel engelli olarak dünyaya gelen ve engeli fazla olduğu gerekçesiyle okula alınmayan Ömer Alikılıç (22), özel klavye ile yazdığı şiirlerini 'Saklı Sızım' isimli kitabında topladı.
Yürüyemeyen ve konuşamayan Ömer Alikılıç, ilkokul döneminde başvurduğu okullara engelli olduğu gerekçesiyle alınmadı. Marmara Depremi'nde ailesiyle birlikte enkaz altında kalan ve bir kardeşini kaybeden Alikılıç, okuma yazmayı ailesinden öğrendi. Özel bir rehabilitasyon merkezinde bilgisayar kullanmayı öğrenen Alikılıç, özlemlerini ve dugularını özel bir klavye aracılığıyla yazdığı şiirlere döktü. Yaşamındaki tüm olumsuzluklara rağmen hayata tutunan Alikılıç, yazdığı 50 şiiri 'saklı sızım' isimli kitabında topladı.
Engelli şair Ali Kılıç, şiir kitabını AFA Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle tanıttı. Sakarya Valisi Hüseyin Atak, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akgün Altuğ, alt kademe belediyelerin başkanları, Alikılıç'ın annesi, babası, kardeşi ve yakınlarının katıldığı törende, Alikılıç'ın hayatını anlatan slayt gösterisi törene katılanları ağlattı.
Engelli şairin annesi ve bir çok kadın, slayt gösterimi sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Törende konuşan baba Mustafa Alikılıç, oğlunun engellerine karşın çok sosyal ve aktif biri olduğunu söyledi. Engelli çocuk sahibi olmanın çok zor bir şey olduğunu belirten Alikılıç, "Engelli çocuk sahibi olmak başta bilmediğim bir şeydi, çok zordu. Ancak onunla çok şey öğrendim. Baştan zeka problemi olabileceği de söylendi. Allah'a şükür böyle bir problemimiz olmadı. Her verdiğimizi aldı. Yaşıtları gibi okumaya yazmayı öğrendi. Özel bir bilgisayar programı sayesinde yazabiliyor. Onunla birlikte herkese ve dünyaya açılabiliyor. Çok güzel yazılar yazmaya ve bu yazıları arkadaşlarıyla paylaşmaya başladı." dedi.
"İlk yola çıktığımızda Ömer'le bu noktaya kadar geleceğimizi bilmiyordum" diyen baba Alikılıç, şunları söyledi: "Ömer, okumayı yazmayı öğrendikten sonra devamında duygusallaştı ve 19 yaşında şiir yazmaya başladı. İlk okumaya yazmaya başlayınca böyle bir şey yapacağı aklımıza bile gelmezdi. Çok gözlemci, etrafıyla ilgili ve araştıran bir çocuk. Duygularını şiirlere döküyor. Bu şiirleri engelli portallarında yayınlıyor. Yazdığı şiirleri saklayarak kitaba dönüştürdük. Ömer, engelli ailelerine örnek oldu. Engellilerle birlikte yaşamayı hep birlikte öğrenelim."
Tören sırasında duygulanan anne Semiha Alikılıç ise "Çok mutluyum. Yüreği yerine oturdu. Hep huzursuzdu. Olacak mı? Olmayacak mı? Hep tereddüt içindeydi." şeklinde konuştu.
Sakarya Valisi Hüseyin Atak da Ömer'in azmi karşısında çok duygulandığını dile getirerek, şöyle konuştu: "Ömer'in, azmiyle neler yaptığını hep birlikte gördük. Ailesine ve kendisine yaşamında mutluluklar diliyorum. Hakikaten kendisi azmetmiş ve çok şey başarmış. Çok duygulandım. Evladımız çok güzel işler başarmış. Devlet olarak yardımlarımızı her zaman yanlarında hissetmelerini istiyorum. Azim edince demek ki her şey oluyor." Törene katılanlar, programın sonunda Ömer Alikılıç ile birlikte fotoğraf çektirdi.
Sakarya Haber
Kayıtlı
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
Engellerini Aşan Ömer Şiirlerini Kitapta Topladı