*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: İşitme Engellilere Okuma Yazma Kursu  (Okunma sayısı 1114 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
İşitme Engellilere Okuma Yazma Kursu
« : Şubat 09, 2010, 05:39:41 ÖÖ »

Balıkesir'in Edremit ilçesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından işitme engellilere okuma yazma kursu açıldı.

İşitme engelliler için açılan birinci kademe kursa 17 kişi katıldı. Akçay Rehberlik ve Araştırma Merkezi İşitme Engellileri Sınıf Öğretmeni Esra Er tarafından verilen derslerin hafta içi ana hizmet binasında Pazartesi ve Perşembe günleri 18.00 ile 20.00 saatleri arası toplam 120 saat olduğu öğrenildi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Damar, "Edremit Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce Edremit ve çevre beldelerde yaşayan işitme engelli vatandaşlarımızın sosyal hayattan kopmamaları için çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Geçtiğimiz yıl Balıkesir yöresi halk oyunları ekibi kursu sonrası bu yılda işitme engelli vatandaşlarımıza birinci kademe okuma yazma kursu açıldı. Okuma yazma bilmeyen engelli vatandaşlarımız için her şeyin en iyisini yapma gayreti içerisinde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Ayrıca Açık Öğretim Lisesi kayıtlarımızda başlamış olup, kayıtlarımız 19.02.2010 tarihinde sona erecektir. Merkezimizde halk oyunlarından, el sanatlarına, dil kurslarından, okuma yazma kurslarına kadar ve talep gelen kursları açmak için çalışmalarımız sürdürüyoruz"dedi.
Medya73.com