Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
HABER MERKEZİ
»
HABER MERKEZİ
»
KAYSERİ HABERLERİ
»
ELİTAŞ, MUMCU’NUN ÜZERİNE Mİ YÜRÜDÜ?
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: ELİTAŞ, MUMCU’NUN ÜZERİNE Mİ YÜRÜDÜ? (Okunma sayısı 1633 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
ELİTAŞ, MUMCU’NUN ÜZERİNE Mİ YÜRÜDÜ?
«
:
Şubat 04, 2010, 09:30:11 ÖÖ »
Türkiye gündemi Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu''''nun odasına baskın yaptığı iddiaları ve TBMM’de AK Parti ve MHP milletvekilleri arasında çıkan kavgayla sarsılırken her iki olayda da AKP Kayseri Milletvekili ve Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın ismi ön plana çıktı.
TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, Arınç’ın beraberinde Mustafa Elitaş ile birlikte odasına gelerek meclisi nasıl yöneteceği konusunda kendisine talimat vermeye kalktığını iddia etti. Elitaş, Mecliste çıkan kavga görüntülerinde de ön saflarda fotoğraf karelerine yansıdı.
Elitaş’ın isminin gündeme geldiği ilk olayı Mumcu duyurdu.TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, "Bülent Arınç makam odama gelip Meclis''''i nasıl yöneteceğim konusunda bana talimat vermeye kalkmıştır. Bunu şiddetle kınıyorum" dedi.
TBMM Genel Kurulu''''nda MHP''''nin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer hakkında verdiği gensoru önergesinin öngörüşmelerinde gergin anlar yaşandı. CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal''''ın konuşmasıyla başlayan tartışmalar sırasında AK Parti milletvekilleri, oturumu yöneten TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu''''yu adil davranmamakla suçladı. Mumcu''''nun birleşime verdiği arada da tartışmalar devam etti. Mumcu birleşime 10 dakika ara vermesine rağmen yaklaşık 45 dakika boyunca oturum açılamadı. Aranın uzamasının sebebini ise Mumcu açıkladı.
Birleşimi açan Mumcu, "Ülkemiz yasama, yürütme ve yargı bağımsızlığına dayanarak yönetiliyor. Şu anda yasamayı temsilen burada bulunuyorum. Yürütmenin yasamaya baskı yapma hakkı hiçbir zaman yoktur. Ama biraz önce Bakanlar Kurulu üyesi bir Bakan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç makam odasına gelip Meclis''''i nasıl yöneteceğim konusunda bana talimat vermeye kalkmıştır. Bunu şiddetle kınıyorum. Bu son zamanlarda uygulamaya konulan yürütmenin yasama üzerindeki baskısının ikinci bir tezahürüdür. Bunu şiddetle kınıyorum. Eğer varsa yönetimle ilgili bir itirazınız, içtüzük açıktır, usul tartışması açılır" diye konuştu.
Arınç’ın Mumcu’nun odasına AKP Kayseri Milletvekili ve Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile geldiği de ortaya çıktı.
Mumcu''''nun bu açıklaması üzerine muhalefetten Arınç''''a tepki geldi. MHP Grup Başkanvekili Vural, Meclis''''in hükmi şahsiyesine yönelik olduğunu iddia ettiği tavrı protesto ettiklerini belirterek, grup başkanvekillerine bu tutumu bir bildirniyle kınamayı teklif etti.
-ARINÇ, BAKAN SIFATIYLA KONUŞMAMIŞ-
İddialara AK Parti Grup Başkanvekilleri Mustafa Elitaş ve Ayşe Nur Bahçekapılı ile birlikte Meclis''''te düzenlediği basın toplantısı düzenleyerek cevap veren Bülent Arınç, Mumcu’nun odasına Bakanlık sıfatıyla gitmediğini önesürerek, Mumcu’ya, “İçtüzüğe uygun yönetin, yoksa bu işin sonu kötü olur, kavga çıkar” uyarısı yaptığını iddia etti.
Arınç, "Ben eleştiri hakkımı kullandım. İyi yaptım, kötü yaptım, doğru yaptım, yanlış yaptım ama benimbakanlık sıfatımla gidip, ''''sen şöyle yapmalısın, böyle yapmalısın'''' diye talimat vermek haddim değil" dedi.
Arınç, Meclis''''te yaşanan olayların sorumlusunun Meclis''''i yöneten başkan veya başkanvekilleri olduğunu ifade ederek, geçmişte de bu tür tartışmaların yaşandığını belirtti. Güldal Mumcu''''nun adil ve tarafsız bir yönetim sergilemediğini öne süren Arınç, yasama döneminin başından beri bir CHP''''li gibi hareket ettiğini söyledi. Mumcu''''nun CHP''''den konuşmak isteyen herkese söz verdiğini ve CHP milletvekillerinin söylediklerini onayladığını ifade eden Arınç, AK Parti milletvekillerinin Mumcu''''yu tarafsız davranmaya davet ettiklerini ve Meclis''''i MHP''''li TBMM Başkanvekili Meral Akşener gibi yönetmesini istediklerini anlattı. Arınç, Akşener''''in yönetiminin daha adil ve tarafsız olduğunu kaydetti.
Meclis Başkanlığı döneminde çok oturum yönettiğini ancak hiçbir gerginliğin bu seviyeye gelmediğini anlatan Arınç, hiçbir başkan veya başkanvekilinin mutlak tarafsız olamayacağını ama başkan ve başkanvekillerinin Anayasa''''nın 94. maddesinin 4. fıkrasına uymaları gerektiğini dile getirdi.
TBMM Başkanı veya başkanvekillerinin üyesi bulunduğu siyasi partinin Meclis içinde veya dışındaki faaliyetlerine katılamayacağına işaret eden Arınç, buna karşın Mumcu''''nun her salı günü CHP''''nin grup toplantılarında birinci sırada oturduğunu ve Deniz Baykal kürsüden esip gürlerken alkışladığını söyledi. Bu Anayasa hükmüne rağmen Mumcu''''nun her grup toplantısında Baykal''''a olabildiğinde yakın olmayı kendisine görev edindiğini dile getiren Arınç, grup toplantısından sonra Genel Kurul''''da kürsüye çıktığında Güldal Mumcu''''dan tarafsız yönetim beklenemeyeceğini ifade etti. Arınç, Meclis Genel Kurulu''''nda herkesin eleştiri hakkı bulunduğunu ancak hakaret olamayacağını vurgulayarak, Meclis''''i yöneten başkan veya başkanvekillerinin içtüzüğün üslup konusundaki hükümlerini uygulamaları gerektiğini söyledi.
Arınç, açıklamalarının sonunda gazetecilerin sorularını cevapladı. Arınç, AK Partili Meclis Başkanvekilleri Nevzat Pakdil ve Sadık Yakut''''un da grup toplantılarına katıldığının hatırlatılması üzerine, bunun Anayasa''''nın hükmü olduğunu belirtti. Güldal Mumcu''''nun her grup toplantısında birinci sırada oturduğunu gördüğünü belirten Arınç, "Diğer arkadaşlarımız katılıyorsa sözlerim aynen onlar için de geçerlidir" diye konuştu.
ARINÇ SARHOŞ TAKLİDİ Mİ YAPTI?
Giresun Milletvekili ve MHP''''li Katip Üye Murat Özkan da Mumcu’nun odasında yaşanan olaylara şahit olduğunu ve bunun millete aktarılması gerektiğini düşündüğünü ifade etti.
Özkan, Genel Kuruldaki kavganın yaşanmasının ardından oturumu kapatan Güldal Mumcu ile Meclis Başkanlığı çalışma odasında, sükuneti nasıl sağlayacaklarını konuştuklarını söyledi.
Bu sırada odaya Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç''''ın girdiğini belirten Özkan, şöyle devam etti:
“Meclis Başkanvekili''''ne aynı zamanda bir hanıma karşı söylenmesi mümkün olmayan tavırlarla ''''Meclisi nasıl yönetiyorsun? Sarhoşlara nasıl söz verirsin?'''' dedi ve sarhoş taklidi yapmaya başladı. Ben hayretler içinde izledim. Meclis Başkanvekilimize karşı sözlü saldırıda bulundu. Arınç''''ın ayrılmasıyla birlikte içeriye aynı hışımla Sayın Elitaş girdi ve aynı şekilde hakaretvari davrandı. Bende kendini saygılı olmaya davet ettim. Bana, ''''Biz ikimiz konuşuyoruz, üçüncü kişiye (bilmem ne) düşer. Sen sus oğlum'''' dedi.” Özkan, bu olaylara şahit
olmaktan üzüntü duyduğunu ifade etti.
KAVGA GÖRÜNTÜLERİNDE
SADECE ELİTAŞ ÖN PLANDA
Öteyandan MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş’un AK Parti’nin eski il başkanlarından şimdiki İl Genel Meclisi üyelesinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı “ikinci peygamber gibi” sözleriyle methetmesini hatırlatması üzerine çıkan kavgada da AKP Kayseri Milletvekili ve Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ön plana çıktı.
Kavga alanındaki fotoğraf karelerinde Elitaş dışındaki hiçbir milletvekili boy göstermezken, Elitaş fotoğraf karelerinde boy gösterdi.
ELİTAŞ, MHP İL BAŞKANI İÇİN “DENSİZ” DEMİŞTİ
AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, geçtiğimiz günlerde Başbakan Erdoğan’ı “ikinci peygamber gibi” diye öven AKP il başkanını hatırlatan MHP İl Başkanı Süleyman Korkmaz’ı Kanal D ekranlarında densizlikle suçlamıştı.
MHP İl Başkanı Süleyman Korkmaz geçtiğimiz haftalarda iktidar partisine dönük eleştirilerini sıralarken Başbakan Erdoğan’ı “ikinci peygamber gibi” diye öven dönemin AKP il başkanını hatırlatarak sert ifadeler kullanmıştı.
AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da Kanal D’de katıldığı bir televizyon programında MHP İl Başkanı Süleyman Korkmaz’ın densizlik yaptığını söylemişti.
Öteyandan, AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, AK Parti olarak bu konunun takipçisi olacaklarını vurgulayarak, bu sözü söyleyen İl Genel Meclis üyesiyle AK Parti çatısı altında siyaset yaptırmayacaklarını kaydetti.>kayserihaber.com.tr
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız
»