Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
Pirinç tanesindeki resim sergisi
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Pirinç tanesindeki resim sergisi (Okunma sayısı 1136 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
Pirinç tanesindeki resim sergisi
«
:
Ocak 29, 2010, 01:25:05 ÖS »
Ressam Hasan Kale'nin açtığı, kabak çekirdeği ve pirinç tanesine yaptığı, büyüteç ile görülebilen resimlerinden oluşan "Mühr-ü İstanbul" resim sergisi büyük ilgi uyandırdı.
Uluslararası ressam Hasan Kale'nin zihinsel engelli çocuklar yararına açtığı kabak çekirdeği ve pirinç tanesini kullanarak oluşturduğu resimlerinden oluşan, "Mühr-ü İstanbul" resim sergisi ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor.
Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon Eğitim Vakfı (ZEREV) 1994 yılında zihinsel engelli çocukların eğitimi için kuruldu. 28 Ağustos 2009 tarihinde Devlet Bakanı Faruk Çelik tarafından Bursa şubesi açılan ZEREV, Bursa için öncelikle rehabilitasyon eğitim merkezi, bakım evi ve zihinsel engellilere lise dengi okul açmak için proje çalışmalarına başladı. Bu çalışmaların ilk adımı da Ocak 2010'da Vatan Mahallesi'ndeki yeni binasına taşınarak atıldı. Aralık ayı içerisinde satış amaçlı düzenlenen uluslararası ressam Rıfat Koçak'ın "2010 İstanbul" resim sergisiyle zihinsel engelli çocukları desteklemeye çalışan ZEREV, bu ayda "Mühr-ü İstanbul" resim sergisiyle yeni bir adım attı. Satış amaçlı açılışı yapılan ve uluslararası ressam Hasan Kale'nin "Mühr-ü İstanbul" resim sergisi, sanat severleri zihinsel engelli çocukların sorunlarını çözmek için teşvik ediyor.
Kale'nin kabak çekirdeği ve pirinç tanesine yaptığı çalışmalar ancak büyüteç ile görülebiliyor ve büyük ilgi uyandırıyor. ZEREV'in sanatı destekleyerek engelli çocuklara da Bursa halkının desteğini sağlamayı amaçlayan bu tür çalışmaları gelecek aylardaki sanatsal organizasyonlarla devam edecek.
Bursa Hakimiyet
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız