*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engellilik Tartışıldı...  (Okunma sayısı 1009 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
Engellilik Tartışıldı...
« : Ocak 29, 2010, 12:29:57 ÖS »

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin düzenlediği Çarşamba Toplantıları’nda “engellilik” kavramı ele alındı. Toplantıda her bireyin bir engelli adayı olduğu vurgulanarak engelli haklarına saygı gösterilmesi gerektiğinin altı çizildi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi tarafından her hafta Çarşamba günü, Ahmet Necdet Sezer Kampusü Sosyal Tesisleri’nde arasında düzenlenen sabah toplantıları devam ediyor. Bu hafta "Engelli Kavramı" konusunun ele alındığı çarşamba sabah toplantısına İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Hüseyin Bayraklı başkanlık yaptı. Prof. Dr. Bayraklı, herkesin bir engelli adayı olduğunu belirterek, engellilere yapılan yardımın aslında insanın geleceğe ve kendine yaptığı bir yatırım olduğunu ve bunun gözardı edilmemesi gerektiğini ifade etti.

“SEVİNDİRİCİ GELİŞMELER VAR”

Afyonkarahisar Sosyal Hizmetler İl Müdürü Şevki Ceylan, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün çalışma alanı ile ilgili bilgi verdiği konuşmasında "Bizim açımızdan engelli, yüzde 40 ve üzeri bir oranda bedensel kaybı ve işlevsizlik raporu olan kişidir. Bu kişilere engelli kartı veriyoruz ve bu kart ile engelliler, kamunun sunduğu hizmetlerden indirimli olarak yararlanabiliyor. Ancak engellilere sağlanan maddi imkanların yanı sıra sosyal hayatın, sokakların, caddelerin, alışveriş merkezi v.b. her yerin engellilere göre düzenlenmesi gerekir. 1990 yılından bu yana engelliler ve özürlüler adına birtakım sevindirici gelişmeler oldu. Bundan sonra da yerel ve genel yönetimler tarafından engellilerin hayatını düzenlemek adına güzel çalışmaların yapılmasını ümit ediyorum" dedi.

YENİ BİNADA ENGELLİLER UNUTULMADI

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, "Şehirlerimizi engelsiz yaşam haline getirmek konusunda da üzerimize büyük görevler düşmektedir. Eski belediye binamızdayken benimle görüşmek isteyen bedensel engelli vatandaşlarımız, bina içerisinde hiçbir şekilde rampa veya asansör sistemi olmadığı için makamıma çıkamıyorlardı ve bunun üzerine ben aşağı iniyordum. Ancak şu anda yeni binamızda engelliler için uygun imkanlar sunduk" şeklinde konuştu.

Afyon Haber