*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: AVUSTURYA'DAN GELDİ SALONDAYDI, AMA TEKLİF DOSYASINI VEREMEDİ  (Okunma sayısı 1626 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 20677
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com


Kayseri’nin kent kimliğini değiştirecek, Kayseri’nin önüne sanayi şehri ibaresinin yanı sıra turizm şehri ibaresini de ekleyecek, bacasız bir sanayi olacak olan Erciyes Master Planı için ilk ciddi adım atıldı.
Ancak bu önemli adımın atıldığı gün, ‘Kayseri’nin vizyonunu değiştirecek bu proje için Kayseri’nin vizyonu yeterli mi?’ sorusu akıllara takıldı.
Önce 25 Ocak tarihinde yaşanan olayı hatırlatalım: Yapay karlama ünitesi ön yeterlilik ihalesine 5 firma teklif verirken, bir firmanın teklifi, teklif zarfını 2 dakika geç verdiği için Büyükşehir Belediyesi Etüd Projeler Daire Başkanı Ayşe Önder''in başkanlığını yaptığı ihale komisyonu tarafından kabul edilmedi.
İlk bakışta bu durumu normal karşılayabilir, hatta yetkililer Kamu İhale Kurumu’nu (KİK) bu durumu savunmak için gerekçe de gösterebilirler. Ancak ihaleyi takip edenler için bu durum bu kadar basit bir konu gibi görünmedi. Zira Sufag Snownet Group  firmasının temsilcisi Thomas Mayer ihaleye geç kalmamıştı. Thomas Mayer, ihalenin yapılacağı Büyükşehir Belediyesi toplantı salonuna 2 dakika geç gelmemiş, dakikalarca önce oraya gelmiş, hatta ihaleye katılacak diğer firma temsilcileriyle keyifli bir sohbete koyulmuştu. Daha sonra herkes gibi salona girerek, ihaleyi beklemeye başladı. Thomas Mayer, prosedürü bilmiyordu. Prosedür gereği Thomas Mayer’in çantasında taşıdığı ihale dosyasını saat 15.00’den önce teslim etmesi gerekiyordu. İlk firmanın ismi okunduğunda Thomas Mayer, zarfı ihale komisyonuna teslim etti ancak komisyon bunu kabul etmedi. Thomas Mayer, ihale saatinde salonda olduğunu anlatmaya çalıştı ama derdini kimseye anlatamadı.
Sonuç olarak Thomas Mayer’in temsil ettiği Sufag Snownet Group firması ihaleyi teklifini dahi vermeden kaybetmiş oldu. Yukarıda da altını çizdiğimiz gibi bu iki dakikalık gecikme nedeniyle teklifin kabul edilmemesi KİK’e göre doğru olabilir. Ancak burada sorulması gereken önemli soru var: Kayseri’yi bir dünya kenti yapacak ve dünyanın dört bir yanından insanları Kayseri’ye getirecek olan böylesine önemli bir ihalede yabancı dil bilen yetkilin bulunmaması ve ihaleye katılmayı planlayan firma temsilcilerine yol göstermesi gerekmez miydi? 5 yerine 6 firmanın katılması rekabetin artmasına neden olmaz mıydı?
Böyle önemli bir ihalede böylesi bir acemilik yapan Büyükşehir Belediyesi, projeyi nasıl profesyonelce yürütecek?
Hatırlatmakta fayda var: Thomas Mayer ihaleye geç kalmadı, salondaydı ama prosedürü bilmediği için teklifini sunamadı. Ve salonda O’na yol gösterecek tek bir görevli yoktu…>kayserihaber.com.tr