Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
ODTÜ'lülerden anlamlı proje
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: ODTÜ'lülerden anlamlı proje (Okunma sayısı 1039 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
ODTÜ'lülerden anlamlı proje
«
:
Ocak 24, 2010, 01:46:58 ÖS »
ODTÜ Rektörü Ahmet Acar, Yenikent Merkez İlköğretim Okulu'nun bahçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dört bir yanından gelen ODTÜ'lülerin burada buluştuğunu belirterek, ''Bu güzel insanların bir araya gelmesiyle gerçekleştirilen projeyle gurur duyuyoruz'' dedi.
ODTÜ'nün iyi eğitim vermek ve dünyanın sayılı eğitim kurumları arasında girmek yanında toplumsal sorumluluk sahibi olmak gibi bir hedefi olduğuna da işaret eden Acar, toplumun yararı söz konusu olduğunda tüm ODTÜ ailesinin birleştiğini söyledi.
Bu birlikteliğin en güzel örneği olan ilköğretim okulunun en kısa sürede tamamlanacağını ifade eden Acar, ODTÜ ailesi olarak okul tamamlandıktan sonra da öğretmenlerin ve öğrencilerin yanında olacaklarını kaydetti.
Ankara Vali Yardımcısı Mustafa Tapsız da projenin, yardımlaşmanın, dayanışmanın, örgütlü toplum olmanın, inanmanın meyvesi olduğunu belirterek, ''ODTÜ'nün hazırlık öğrencisinden emekli öğretim üyelerine kadar herkesin yüzünde peşinden koştukları hayali gerçekleştirmenin huzur ve güvenini görüyorum'' diye konuştu.
Okulun adının ODTÜ Mezunları İlköğretim Okulu olacağını belirten Tapsız, bu okuldan mezun olan tüm gençlerin ODTÜ'de okumasını temenni etti. Tapsız, Yenikentli çocuklara, ''Siz de ODTÜ'lü abileriniz, ablalarınız gibi çok çalışın, çok okuyun ve ODTÜ'lü olun'' diye seslendi.
ODTÜ Mezunları Derneği Başkanı Himmet Şahin de, bir hayalin gerçeğe dönüşmesi yolunda ilk adımın atıldığını ifade ederek, bir elin parmakları kadar mezunun başlattığı projenin bir çığ gibi büyüdüğünü söyledi. İyi ve kaliteli eğitimin önemine dikkati çeken Şahin, projenin tamamlanması için tüm mezunların katkısını beklediklerini söyledi.
Konuşmaların ardından halkoyunu ekipleri gösteri sundu ve okulun temeli atıldı.
ODTÜ mezunlarının destekleriyle hazırlanan projeyle Yenikent'te 24 derslikli bir ilköğretim okulu yapılacak.
Üniversite-İlköğretim Okulu kardeşliğine öncülük etmesi hedeflenen proje kapsamında, engelli öğrencilerin ihtiyaçlarına uygun, bahçesinde bilim parkı ve standartlara uygun bir spor salonu bulunan okul inşa edilecek.
Okulun bir bölümünün 2010-2011 öğretim yılında Yenikentli çocuklara eğitim vermeye başlaması planlanıyor.
Ankara Haber
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız