Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
Evde Engelli Bakanlara Asgari Ücret Kadar Yardım Yapılıyor
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Evde Engelli Bakanlara Asgari Ücret Kadar Yardım Yapılıyor (Okunma sayısı 1099 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
Evde Engelli Bakanlara Asgari Ücret Kadar Yardım Yapılıyor
«
:
Ocak 22, 2010, 11:57:04 ÖÖ »
Balıkesir'de, evinde engelli ferdi olan ailelere, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından her ay asgari ücret kadar para ödeniyor. 2005 yılında çıkarılan ve kademeli olarak yürürlüğe giren 5378 Sayılı Kanun kapsamında yapılan bu yardımdan, Balıkesir'deki engelli aileleri 2007 Nisan ayından itibaren faydalanmaya başladı.
Balıkesir Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Akbıyık, şu anda 2 bin 745 aileye, ayda toplam 1,5 milyon lira destek verildiğini belirtti. Evde bakımı yapılamayacak kadar ağır engelli vatandaşların, Susurluk ilçesindeki 110 hasta kapasiteli Özel Özürlü Bakım Merkezi'ne gönderildiğini, kişi başına aylık iki asgari ücret tutarında ödeme yapıldığını söyledi.
Akbıyık, "Bugüne kadar evde bakım ve yatılı merkez için 4 bin 23 vatandaşımız müracaat etti. Bunlardan yaklaşık 800 başvuruyu, şartları uygun olmadığı için reddettik. Geriye kalanlardan da bazıları zaman içinde vefat etti. 2009 Aralık ayı itibariyle evde özürlü bakan 2 bin 745 aileye ödeme yapıyoruz." dedi.
YARDIMDAN KİMLER FAYDALANABİLİR?
Devletin verdiği bu yardımdan yararlanmak isteyenlerin, öncelikle Sosyal Hizmetler il veya ilçe müdürlüklerine müracaat etmesi gerektiğini kaydeden Mustafa Akbıyık, "İstenen ilk şart, tam teşekkülü bir sağlık kuruluşundan rapor alınması. Hastanın, en az yüzde 51 engelli olması gerekiyor. Aynı zamanda ağır engelli olduğu da tespit edilmiş olmalı. İkinci şart olarak da maddi durumunu inceliyoruz. Bakıldığı ailede kişi başına düşen gelir, net asgari ücretin üçte ikisini geçmeyecek. Ailenin toplam geliri kişi başına 348 liraysa yardımdan faydalanabilir. Son olarak özürlü bakım heyetlerimiz, bütün bilgileri topladıktan sonra yerinde inceleme yapıyor ve karar veriyor." şeklinde konuştu.
Haberler.com
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız