Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
Engelli çocuklar, mutfakta rehabilite ediliyor
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Engelli çocuklar, mutfakta rehabilite ediliyor (Okunma sayısı 1073 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
Engelli çocuklar, mutfakta rehabilite ediliyor
«
:
Ocak 18, 2010, 05:50:06 ÖS »
Öğretmenlerin gözetiminde yaklaşık 2 yıldır eğitim aldıkları uygulama mutfağında öğrenciler, kızartmadan menemene, kekten pilava, salatadan çorbaya kadar her türlü yemeği yapmayı öğreniyorlar.
Yemek yapmaya 2 yıl önce başladıklarını açıklayan Dolunay Özel Eğitim Okulu Müdürü Serap Aksu, çocukların mutfak eğitiminden çok mutluluk duyduklarını söyledi. Mutfakta çocuklara birinci ve ikinci kademe olmak üzere iki tür eğitim verdiklerini anlatan Aksu, "İlk olarak ekmek doğramak, salata yapmak gibi basit şeyleri öğretiyoruz. İkincisinde ise pilav, makarna, çorba yapmak ve patates kızartma gibi daha dikkat gerektiren yemekleri öğretiyoruz." şeklinde konuştu.
Engelli çocuklara uygulamalı eğitim verilmesinin çok önemli olduğunun altını çizen Aksu, "Herkes gibi engelliler de yalnız kalabilecekleri durumlarla karşılaşabiliyorlar. Böyle zamanlar için engellilerin zorunlu ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde uygulamalı eğitimden geçmeleri gerekir." uyarısında bulundu. Aksu, çocukların özgüvenlerini kazanmaları açısından da uygulamalı eğitimin gerekli olduğunu ifade etti.
Çocukların mutfak becerileri konusunda 2 yıl içinde önemli ölçüde gelişme yaşadığını belirten Aksu, bu tür eğitimlerin daha erken yaşta verilmesi durumunda, engelli çocukların da diğer çocuklar gibi ihtiyaçlarını karşılayabileceklerini dile getirdi. Yemek yapmanın çocukları ruhsal açıdan da rahatlattığını anlatan Aksu, 3-4 kişilik öğrenci grupları halinde verdikleri uygulamalı eğitimlerin, çocukların diğer arkadaşlarıyla kaynaşmaları ve sosyalleşmeleri açısından da önemli olduğunu kaydetti.
Okula, eline kaşık almamış, hiç bıçak tutmamış çocukların geldiğini belirten Aksu, ailelerin, zarar görmelerinden korktukları için çocuklarını mutfağa sokmadıklarını belirtti. Serap Aksu, "Oysa ebeveynler her zaman bu çocukların yanlarında olamayacaklar. Çocukların bu dönemde zorluk çekmemeleri için uygulamalı eğitimlerin verilmesi gerekiyor. Bu tür eğitim programlarını artırarak sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.
ZAMAN
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız