Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
Engelli Köse ailesi yardım değil, iş istiyor
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Engelli Köse ailesi yardım değil, iş istiyor (Okunma sayısı 1020 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
Engelli Köse ailesi yardım değil, iş istiyor
«
:
Ocak 18, 2010, 05:46:00 ÖS »
Henüz sekiz aylık iken çocuk felci geçiren ve belden aşağısı tutmayan Mehmet Köse (50) ile yine aynı kaderi paylaşan ve 10 aylık iken geçirdiği kaza sonrası belinden su alınan ve iki ayağı da tutmayan Öznur Köse (40), kısıtlı imkanlara rağmen iki çocuklarını okutabilmek için mücadele veriyor.
Engelli çift, hayırseverlerden yardım değil iş bekliyor.
Akdeniz Mahallesi 119. Sokak'ta oturan Köse çifti, emekli maaşı ile geçinmeye çalışıyor.
Mehmet Köse, hem çocuklarını okuttuklarını, hem evlerinin kirasını ödediklerini, hem de geçinmeye çalıştıklarını belirterek, "Evimizin geçimi için eşimin de çalışması gerekiyor. Engelli vatandaşlar için devletin açtığı kadrolardan faydalanmak istiyoruz. Ancak ikimizde engelli olduğumuz için elimizden tutan yok. Başbakanımızdan, çalışma bakanımızdan, devlet büyüklerimizden yardım bekliyoruz." dedi.
Engelli olmasına rağmen hayata tutunarak liseyi bitiren, Halk Eğitim Merkezi'nin bilgisayar kursuna giderek sertifika alan ve bununla birlikte KPSS'ye girerek 60'ın üzerinde puan alan Öznur Köse ise devletin engellilere tanıdığı iş imkanından faydalanmak istediğini ifade etti.
Çalışarak aile bütçesine katkıda bulunmak istediğini belirten Öznur Köse, "Biz kimseden maddi anlamda yardım beklemiyoruz. Engelli olmamıza rağmen çalışmak ve çocuklarımızın geleceğini kurtarmak ve onları okutmak istiyoruz. Çocuklarımın ikisinin de dersleri çok iyi ve çok başarılı. Ancak maddi imkanlarımız geçinmemize dahi yetmiyor. Ben bu halimle liseyi bitirdim. iş istiyorum ve çalışarak ailemin bütçesine katkıda bulunmak istiyorum" ifadesini kullandı.
Köse ailesinin 8 yaşındaki kızları Yasemin Köse de derslerinin çok iyi olduğunu ve amacının üniversiteyi bitirdikten sonra öğretmen olmak istediğini belirterek, "Okuyup iş sahibi olduktan sonra anneme ve babama bakmak istiyorum. En büyük hayalim, annemi ve babamı bu düştüğü sıkıntılardan kurtarmak." şeklinde konuştu.
8sütün
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız